“Auto Bild” Nr. 7

liepos_virs

BRANGŪS SKAITYTOJAI!

Visai nesenai dalyvavau naujo Audi Q7 bandymuose Šveicarijoje. Bandymai, kaip bandymai, o ir automobilis lyg ir niekuo nešokiruojantis. Nustebino visai kas kita. Prie vakarienės stalo mano kaimynu buvo „Audi“ inžinierius, kuriantis naujausias kompiuterines pagalbos vairuotojui sistemas. Jis ne tik pasigyrė, apie tai, kokias „gudrias“ smegenis sumontavo į naujausią Q7, bet
ir papasakojo, su kokiomis sistemomis susitiksime artimiausią dešimtmetį.

Neturiu pagrindo netikėti, nes iš tiesų automobilyje sparčiausiai tobulėja ne kas kita, kaip elektroninės sistemos. Redaktoriaus žodis ne tam, kad aptartume elektroninius vairuotojo  pagalbininkus, bet trumpai galiu pasakyti, jog viskas juda link to, kad kuo toliau, tuo mažiau darbo turės vairuotojai. Dauguma šių sistemų, kaip teigė inžinierius, skirtos važiavimo saugumui gerinti, o joms sparčiai populiarėjant, mums visiems gali tekti mokytis vairuoti iš naujo. Už mus viską prognozuos ir galvos automobilio kompiuteris, elektroniniai prietaisai išgelbės mus nuo skaudžių avarijų!

Taip, per pastaruosius 20 metų kompiuteriai atėjo į mūsų gyvenimą ir jame įsitvirtino, kaip niekas kitas. Iš rankų nebepaleidžiame mobiliųjų telefonų net vairuodami, tik, deja, šie prietaisai vairuojant yra pavojingesni nei alkoholis, cigaretės ar narkotikai (48 p.). Malonaus skaitymo!

Liepos mėnesio “Auto Bild” žurnalą jau galite įsigyti pardavimo vietose.