Sekmadienį Panevėžyje pareigūnai vaikėsi neblaivų kelių erelį

Liepos 19 d., sekmadienį, Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai dalyvavo kelių erelio gaudynėse Panevėžio mieste.

Reido Panevėžio apskrityje metu, apie 2 val. nakties Klaipėdos gatvėje pareigūnų dėmesį patraukė automobilis „Audi A6″. Automobilis važiavo garsiai grojant muzikai, viduje sėdėjo keturi įtartini jaunuoliai. Policininkai stabdė „Audi A6″, įjungę mėlynos ir raudonos spalvos švyturėlius ir garsinį signalą, bet vairuotojas nepakluso reikalavimui sustoti ir tik padidino greitį, bandydamas pasprukti. „Audi A6″ pradėjo tolti nuo pareigūnų, važiuojant dideliu greičiu. Vairuotojas pavojingai manevruodamas, „nardė“ tarp važiuojančių automobilių, neatsargiai rikiavosi iš vienos eismo juostos į kitą, nerodė įspėjamųjų šviesos signalų, įjungdamas tolimąsias žibintų šviesas, akino kitus vairuotojus, versdamas juos pasitraukti.

Pareigūnai, važiuodami su įjungtais mėlynos ir raudonos spalvos švyturėliais bei garsiniais signalais, persekiojo „Audi A6″ apie du kilometrus. Prie pat Klaipėdos – Savitiškio gatvių sankryžos persekiojamas automobilis „Audi A6″ atsitrenkė į ta pačia kryptimi priekyje važiavusį automobilį „Audi A6 AVANT“ taksi, kuris po susidūrimo dar atsitrenkė į kelio skiriamuosius atitvarus. Sudaužytas bėglių automobilis, net nepristabdęs, važiavo toliau ir sustojo tik įsukęs į Savitiškio gatvę. „Audi A6″ sustojus, iš automobilio iššoko keturi jaunuoliai ir puolė bėgti į skirtingas puses. Pareigūnai puolė vytis bėglius. Besivejant iš vairuotojo vietos išlipusį atletiško sudėjimo jaunuolį, iš jo kišenės iškrito piniginė su asmens dokumentais ir banko kortelėmis.  Policininkai iš asmens dokumentų atpažino pasprukusį vairuotoją, nors jam pavyko pasprukti jo asmenybė nustatyta ir jis bus surastas.

Kitas pareigūnas tuo metu prisivijo keleivį, kuris, net ir pagautas, priešinosi pareigūnams, nevykdė teisėtų nurodymų. Jaunuoliui nesileidus sulaikomam, policininkai panaudojo kovinių imtynių veiksmus ir uždėjo jaunuoliui antrankius. Alkotesteriu vyrui buvo nustatytas vidutinis, 1,63 promilės girtumas. Bėglio automobilis ir besipriešinantis keleivis buvo perduoti Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams.

Lietuvos kelių policijos tarnybos informacija