7 lietuvės pretenduoja į Kataro ralio reido stovyklą

Giedre Bolyte

Birželio pradžioje Tarptautinės automobilių asociacijos (FIA) moterų automobilių sporto komisijos kartu su Kataro automobilių ir motociklų federacija (QMMF) paskelbtas konkursas sulaukė didelio lietuvaičių susidomėjimo – net 7 sportininkės pateikė savo kandidatūras.

Indrė Senkutė

Rengiamas FIA ir QMMF konkursas, kurio nugalėtoja startuos 2016 m. „Sealine Cross Country Rally“ varžybose, o visas išlaidas padengs stovyklos organizatoriai, Lietuvoje sulaukė sportininkių išskirtinio dėmesio.

Ernesta Globyte

Kiekviena automobilių sporto federacija iš viso pasaulio galėjo pateikti po 4 kandidatūras – 2 vairuotojas ir 2 šturmanes. Visgi, Lietuvos automobilių sporto federacija (LASF) su FIA leidimu atrankai pateikė visas 7 sportininkių kandidatūras: pilotės – Indrės Senkutės, Ivetos Slaboševičiūtės ir Ernestos Globytės bei šturmanės – Gretos Germanavičiūtės, Agnės Lauciuvienės, Rūtos Krikščiūnaitės ir Giedrės Bolytės

Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) prezidentas Romas Austinskas tikisi, kad ši ir panašios FIA stovyklos bei didesnis dėmesys sportininkėms taps postūmiu moterų automobilių sporto populiarinimui ir vystymuisi Lietuvoje.

„Labai džiaugiamės tokiomis iniciatyvomis ir tikimės, kad tai bus didelis postūmis tobulėti bei galimybė parodyti kitoms moterims, kad tai ne tik vyriškas sportas. Vienas puikiausių to pavyzdžių – dabartinė renginio koordinatorė Jutta Kleinschmidt, kuri Dakaro ralį laimėjo 2001 m. Galbūt ir mes turėsime savo nugalėtoją”, – optimistiškai į ateitį žvelgia LASF prezidentas.

Tarp dalyvių iš viso pasaulio į stovyklą FIA ir QMMF atrinks tik 16 sportininkių – 8 vairuotojas ir 8 šturmanes. Atrinktos kandidatės paaiškės rugsėjo 15 dieną.

Stovykla vyks Katare, lapkričio 2 – 7 dienomis.

www.auto-bild.lt