Keliuose – didelis dėmesys greičio mėgėjams, kurių per penkias dienas Telšių apskrityje užfiksuota virš 300

Paskutinį vasaros mėnesį, kai didžioji gyventojų dalis atostogauja ir atitrūkę nuo darbų mėgaujasi saulės spinduliais bei gamtos prieglobsčiu, Kelių policijos skyriaus pareigūnams tenka nelengva užduotis eismo nelaimėms ir Kelių eismo taisyklių pažeidėjams keliuose užkardyti.

„Esant šiltiems orams, gyventojai dažnai vyksta prie vandens telkinių, lanko įvairius objektus, keliauja po Lietuvos apylinkes, tad keliuose suintensyvėja automobilių srautai, o kartu su jais didėja ir pažeidėjų skaičius. Be to, esant geroms eismo sąlygoms, dažnas nepabūgsta ir smarkiau spustelėti akseleratoriaus pedalo“, – apie situaciją keliuose pasakojo Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Telšių apskr. VPK ) Kelių policijos skyriaus viršininkas Dainius Razminas. Būtent dėl šių priežasčių, siekiant sudrausminti eismo dalyvius ir mažinti pažeidėjų bei nelaimių keliuose skaičių, policijos pareigūnai visą rugpjūčio mėnesį šalies keliuose organizuoja prevencines saugaus eismo užtikrinimo priemones.

Pirmosios, rugpjūčio 1-9 dienomis vykstančios  važiavimo greičio bei pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolės metu, Telšių apskr. VPK prižiūrimoje teritorijoje (Telšių, Mažeikių, Akmenės ir Kelmės rajonuose) per penkias vykdomos priemonės dienas jau nustatyti 302 leistino važiavimo greičio atvejai. Pareigūnai labiausiai susirūpinę dėl miestų gatvėse dideliu greičiu „lakstančių“ greičio mėgėjų, kurie kelia grėsmę savo bei aplinkinių, ypač pėsčiųjų, saugumui. Tad vykdant važiavimo greičio kontrolę, didelis dėmesys skiriamas greičio viršijimo atvejams miestuose bei mažesnėse gyvenvietėse nustatyti.

Iš nustatytų 302 pažeidėjų, didžioji dalis leistiną važiavimo greitį viršijo nuo 10 iki 40 km/h. Jiems paskirtos 11-173 eurų administracinės baudos, o pradedantys vairuotojai, greitį viršiję 30-40 km/h, ir 3-6 mėnesiams neteko teisės vairuoti transporto priemonių. Vairuotojų atžvilgiu, kurie greitį viršijo iki 10 km/h, pareigūnai apsiribojo įspėjimu. Kur kas didesnę riziką keliuose kelia vairuotojai, gyvenvietėse leistiną važiavimo greitį (50 km/h) viršijantys daugiau kaip 40 km/h. Tokių pareigūnai demaskavo 22. Iš jų – 16 važiavo greitį viršydami 40-50 km/h, dar 6 skriejo nustatytą važiavimo greitį viršydami daugiau kaip 50 km/h. Pastariesiems gresia administracinės baudos, sieksiančios iki 434 eurų bei teisės vairuoti transporto priemones atėmimas iki šešerių mėnesių. Didžiausias greičio viršijimo rekordininkas per penkias vykdytos priemonės dienas užfiksuotas Kelmės rajone, Verpenos gyvenvietėje. Sau ir kitiems eismo dalyviams keliantis pavojų, vairuotojas automobiliu lėkė greitį viršydamas net 63 km/h.

Policijos pareigūnai vairuotojus keliuose ragina elgtis sąmoningai ir saugiai bei visus įspėja, kad ne tik leistino važiavimo greičio kontrolės, bet ir kitos saugaus eismo užtikrinimo priemonės šalies keliuose vyksta nuolat. Tad kelyje laikydamiesi Kelių eismo taisyklių reikalavimų, ne tik išvengsite nuobaudų, bet ir apsaugosite save bei kitus eismo dalyvius. Paskutiniu vasaros mėnesiu ir visus džiuginančia saulė mėgaukimės saugiai.

Telšių apskr. VPK informacija