Pasaulis geidžia neįprastų automobilių

aaa

BMW X6 sėkmė vilioja: šiais metais debiutuos jo konkurentas Mercedes GLE Coupé.

Dauguma automobilių gamintojų serga viena liga. Diagnozė: automobilių, kurie tiktų ir patiktų beveik kiekvienam vartotojui, kūrimas. Jie geri ir patrauklūs, bet ne išskirtiniai. „Gana!“ – 2008 metais pagalvojo BMW koncerno atstovai ir pristatė rinkai X6 modelį: egzotišką visureigio ir kupė automobilio derinį. Pas mus tokie ekstravertai nėra labai paklausūs, o štai amerikiečiai ir kinai jų tiesiog geidžia. Taigi ne nuostabu, kad dabar ir
„Mercedes“ nutarė gaminti tokį mišrūną.

aaa1

Sausį vykusioje tarptautinėje Šiaurės Amerikos automobilių parodoje Detroite švabai pirmą kartą pristatė M klasės automobilio Coupé versiją. Pasaulis geidžia neįprastų automobilių BMW X6 sėkmė vilioja: šiais metais debiutuos jo konkurentas Mercedes GLE Coupé. vadinsis GLE. Egzotiškas modelis su milžiniška žvaigžde ant aušinimo grotelių kopijuoja aukščiausios klasės automobilių išvaizdą. Žibintai primena naująją C ir S klasės automobilių dizaino kryptį. Žemas stogas ir žemėjanti šoninė linija iš tiesų perimta iš kupė modelių. Aukštesnė naujojo Mercedes modelio galinė dalis yra praktiškesnė negu BMW automobilio, todėl GLE bagažinėje turėtų tilpti iki 1650 l bagažas.

aaa2

Kad ir dinaminės savybės derėtų prie elegantiškų linijų, inžinieriai daug padirbėjo ties važiuokle. Taip buvo sukurtas „Dynamic Select“ derinys – važiuoklė, vairo ir pavaros mechanizmai gali būti reguliuojami. „Sport-Plus“ režimas GLE Coupé modeliui suteikia pikantiškumo. Serijinės gamybos visų ratų pavaros mechanizmas ir 22 colių ratai, pasak „Mercedes“ koncerno atstovų, turi kilstelėti modelio valdymą iki sportinio automobilio lygmens. Na, bent jau dinaminės automobilio savybės beveik atitinka šį lygmenį, o siūlomų variklių asortimentas rodo, kad „Mercedes“ su GLE modeliu iš tiesų taikosi užkopti labai aukštai.

Iš pradžių bus siūlomi trys varikliai: dyzelinis pasieks 258 AG, biturbobenzininis – 333 AG. Visiškai naujas bus AMG parengtas trijų litrų darbinio tūrio šešių cilindrų 367 AG motoras.

Ir, aišku, šis nenusakomas malonumas bus gaunamas neveltui. Dar nėra paskelbtų oficialių kainų, tačiau Coupé versija turėtų būti 5000 eurų brangesnė už GLE modelį ir jos bazinė kaina turėtų būti apie 66 500 eurų.

ABL, 2015 m. Nr. 3