Vaidotas Žala: „300 Lakes Rally“ yra lietuviškas WRC

Mantas Dilys 001

Iki penktojo Lietuvos ralio čempionato etapo  – “300 Lakes Rally” likus savaitei, broliai Vaidotas ir Žygimantas Žalos jau galanda techniką, tikėdamiesi puikaus savaitgalio. Per aštuoniasdešimt ekipažų registracijoje reiškia, jog „TRYGG Racing“ komandos duetui konkurencijos netruks, o keletas latviškų, bei estiškų pavardžių užtikrins intrigą iki paskutinių kilometrų.

Mantas Dilys 003

“Mano galva “300 Lakes Rally” yra tikrasis lietuviškasis WRC. Jam nereikia taip vadintis, kad būtų išlaikoma kokybė, o esant renginio kokybei, į jį geri pilotai atvažiuoja patys. Esant geriams pilotams, atsiranda ir fanų, o pastarųjų sukuriama atmosfera mus verčia jaustis kaip aukščiausioje pasaulio lygoje”, – pasakoja pilotas.

Per 140 kilometrų, kuriuos dalyviai turės įveikti per dvi dienas taps tikru šou renginio žiūrovams – “Tai itin sunkus ralis, šeštadienį priversiantis mus 14 valandų praleisti “sportinėje pirtyje” tam, kad žiūrovas galėtų nesunkiai pamatyti didesnę dalį varžybų. Kaip ir nepatogu, bet niekas neburba, nes žino, jog taip yra geriausia”, – dalinasi vilnietis.

Mantas Dilys 004

Tuo tarpu varžybų savaitgaliui komanda sau kelia paprastus tikslus – būti greitiems ir tiksliems, vengti rizikingų epizodų. Pernai Vaidotui koją pakišo du kartus važiuojamas greičio ruožas, kuriame lenktynininkas stipriai apgadino bolido pakabos elementus. „Toks jau mūsų sportas, niekas negali garantuoti geros kelio dangos. Gale važiuojantys sportininkai visą laiką lekia tokiais arimais, tad mums skųstis būtų nesolidu. Kita vertus, „300 Lakes Rally“ yra vienas iš tų gerų pavyzdžių, kur dauguma greičio ruožų įveikiami tik vieną sykį. Tokiu
budu išlaikoma švaresnė „ralinė“ kova ir mažiau gadinama technika.“ – pažymi „TRYGG Racing“ komandos pilotas.

“300 Lakes Rally” Zarasų ir Visagino rajonus okupuos jau kitą savaitgalį – potencialiais lyderiais jau dabar laikomi estų ekipažai, tačiau lietuviai  sako, jog “viščiukai skaičiuojami po finišo”.

www.auto-bild.lt