Autogidas.lt: į techninės apžiūros centrą – sužinoti gedimų

P90200635-highRes

Įsivaizduokite, kad transporto priemonės privalomosios techninės apžiūros galiojimas eina į pabaigą. Vešite savo automobilį į techninės apžiūros centrą, bandydami laimę, ar pirmiausia nuvyksite į autoservisą, kad specialistai viską patikrintų, ir į techninės apžiūros centrą galėtumėte vykti ramia širdimi? Transporto portalo Autogidas.lt tyrimas atskleidė, kad vairuotojų nuomonės šiuo klausimu skiriasi.

Dauguma apie gedimus norėtų sužinoti privalomosios apžiūros centre

Maždaug pusė vairuotojų, besibaigiant privalomosios techninės apžiūros galiojimo laikui, vežtų savo automobilį apžiūrai, papildomai jo neremontavę nei patys, nei autoservise. Šie respondentai labai pasitiki techninės apžiūros įranga ir darbuotojais ir teigia, kad jų išvadomis vadovaujasi kaip patarimais, ką reikėtų transporto priemonėje pagerinti.

Dar šiek tiek daugiau nei dešimtadalis vairuotojų tiesiog bandytų laimę, nenorėdami išleisti papildomų pinigų patikrai autoservise – vežtų į techninės priežiūros centrą ir tikėtųsi, kad pavyks sėkmingai patikrinti transporto priemonės techninę būklę.

Vidutiniškai 28 proc. portalo Autogidas.lt apklausoje dalyvavusių vairuotojų negailėtų laiko ir pinigų ir prieš parodydami savo tranporto priemonę privalomosios techninės apžiūros centre, ją dar patikrintų patys arba autoservise – jiems norisi gauti galiojantį apžiūros dokumentą iškart, o ne važiuoti tikrinti kelis kartus. Dalis vairuotojų teigia, kad renkasi tokį patikrinimo metodą dar ir dėl to, kad autoservisų ir techninės apžiūros centrų darbuotojų nuomonės gali skirtis, taigi išgirdus jas abi galima daugiau sužinoti apie savo transporto priemonės problemas.

Beveik kas ketvirtas vairuotojas teigia garantuojąs, kad jo automobilis visuomet techniškai tvarkingas. Šie tyrimo gedimus šalina iškart, vos jų atsiranda, transporto priemones tikrina nuolatos ir profilaktiškai, nes jiems svarbiausias – jų pačių ir kartu važiuojančių keleivių saugumas.

Su automobiliais susijusias datas dauguma moka mintinai

Iš Autogidas.lt tyrimo rezultatų matyti, kad dauguma vaiduotojų pavyzdingai žino, kas susiję su jų transporto priemonėmis:  patys prisimena, kada baigiasi techninės apžiūros galiojimas arba bent jau nepamiršta reguliariai patikrinti dokumentų ir sau priminti datos.

Apie 65 proc. respondentų visada patys prisimena apie galiojimo pabaigos datą, apie 30 proc. periodiškai patikrina dokumentus ir pasižiūri, iki kada apžiūra galioja.

Niekuomet neprisimenantys teigia apie 5 proc. apklausos dalyvių, porai procentų prisiminti padeda telefone įvestas arba autoserviso priminimas, o 3 proc. teigia prisimenantys tuomet, kai patikrina policijos pareigūnai ir paaiškėja, kad techninės apžiūros galiojimas jau yra pasibaigęs.

Techninei apžiūrai savo automobilį dauguma veža patys

Paklausti, kas veža jų transporto priemonę privalomajai techninei apžiūrai, vairuotojai beveik vienbalsiai atsakė, kad veža patys arba pačios (apie 93 proc. Autogidas.lt respondentų). Kodėl važiuoja patys? Transporto priemonių turėtojai linkę visokius su transporto priemonėmis susijusius prisiimti sau, taigi ir šio rūpesčio nepalieka kitiems. Antroji pagrindinė priežastis – paprasčiausias smalsumas, tiesiog įdomu pažiūrėti, kaip vyksta pati apžiūra.

Likęs dešimtadalis vairuotojų, kurie pripažįsta patys nevežantys savo transporto priemonės privalomajai apžiūrai, šį darbą dažniausiai patiki tėčiams (4 poc.), kam nors iš draugų (3 proc.), vaikinams (2 proc.), giminėms (2 proc.). Ši užduotis rečiausiai patikima mamoms, merginoms arba žmonoms.

BMW nuotr.

Autogidas.lt informacija