Jaunimas dominavo Kačerginės „Nemuno žiede“ vykusiose varžybose

004LEONCUPRA290

Praėjusį sekmadienį startavo sprinto ir slalomo “Nemunring Winter Games” varžybos. Varžybas ir vėl užplūdo daugiau nei šimtas dalyvių ir šįkart jose dominavo ne kas kitas, o jaunimas, kuris įveikė net ralio ir žiedo padangėje gerai žinomas pavardes.

Šį kartą slalomo varžybose dalyviams reikėjo įveikti paprastą lengvą trasą, kuri leido mėgautis važiavimu, o ne galvojimu, kaip ją įveikti, dėl to dalyviai galėjo niekieno nekliudomi išsiaiškinti, kuris   sugeba geriau laviruoti tarp siaurai išdėliotų kūgelių. AWD klasėje geriausiai tai daryti sekėsi Ugniui Žiedavičiui, kuris už savęs paliko per 2 ir 3 sekundes atitolusius Arūną Gečiauską ir Mantą Klupšą. RWD klasėje greičiausias buvo Algirdas Pukis, pasiekęs 01:07 laiką; už jo keliomis sekundėmis atsilikę išsirikiavo Vladimiras Gončarovas ir Andrius Sinkevičius.

Greičiausia šioje slalomo trasoje buvo priekiniais ratais varomų automobilių klasė. Trečią vietą užėmė Gražvydas Mačiulaitis, o dėl pirmos vietos susigrūmė Andrius Kuzmenko ir Mindaugas Šimkevičius. Andriaus laikas buvo 01:03,9, o Mindaugas, šiek tiek aplenkęs Andrių, išplėšė pergalę ir pasiekė absoliučiai geriausią šių varžybų slalomo trasos laiką – 01:03,1.

Sprinto rungtyje, kaip visada, vyksta gerokai rimtesni dalykai. Šį kartą dalyviams teko grumtis ne tik su varžovais, bet ir su ypač slidžia ir šlapia trasa. Džiugu, jog dalyviams pavyko išvengti didesnių incidentų ir tik keletui dalyviui teko pabuvoti „Ąžuolo“ posūkio gesinimo zonoje esančioje skaldoje.

FWD klasėje važiuoti šlapia trasa geriausiai sekėsi Andriui Lukoševičiui su Opel Astra automobiliu. Nuo jo vos sekunde atsiliko Tomas Michailovinas su savo trečios kartos VW Golf automobiliu.  Dažnam pirmos vietos laiptelio savininkui Tomui Buškevičiui su Honda Civic šį kartą teko tenkintis  trečiąja vieta. RWD klasei, nors ji ir startavo paskutinė, itin šlapioje trasoje sekėsi tikrai gerai. Donatas Pakalnis džiaugėsi pirmą kartą galėdamas parsivežti taurę iš „Nemunring Winter Games“ varžybų. Donatas RWD klasėje liko trečias. Jį aplenkė Giedrius Lukševičius su „Mercedes Benz“ automobiliu, nepabijojęs mesti iššūkio gausybei BMW vairuotojų. Na, o ant pirmojo laiptelio užlipo „RG Racing Team“ komandos narys Rytis Gumauskas, su BMW automobiliu pasiekęs net 6 sekundėmis geresnį laiką, nei jo konkurentai – 02:07.

AWD klasėje lyderiu tapo jauniausias klasės dalyvis Simonas Urbonas su Subaru Impreza automobiliu. Už savęs jis paliko autosporte gerai žinomas pavardes – antra vieta tenkinosi „Tėvas Racing“ komandos narys Algirdas Gelžinis su Audi TT RS automobiliu, o už jo liko paskutinę minutę į varžybas užsiregistravęs ASK „Greičio svajonė“ komandos narys Ugnius Žiedavičius su Porsche automobiliu.

PRO2 klasėje pirmą vietą pasiekė jau FWD klasėje minėtas Tomas Michailovinas, o už jo išsirikiavo jo draugų kompanija –  Aivaras Remeika ir Donatas Krasauskas. Tiesa, Donatui vos vos pavyko išsaugoti trečiąją vietą, nes jam į nugarą kvėpavo Mindaugas Liatukas. Donato laikas buvo  02:12;914, o Mindaugo – 02:12:982. Tiesa Mindaugas Liatukas savo automobiliu dalinosi su dar vienu bendravardžiu, autosporto pasaulyje gerai žinomu Mindaugu Varža. Tiesa, pastarajam  Mindaugui šiose varžybose nepasisekė išvengti klaidų ir teko tenkintis aštuntąja vieta.

PRO4 klasė šiose varžybose buvo greičiausia ir vietas išsidalino taip: jau minėtas ASK „Greičio svajonės“ narys Ugnius Žiedavičius liko trečias, antruoju tapo ralio pasaulyje gerai žinomas Gintautas Šlepikas su standartiniu Mitsubishi Evo 10, o visiems nosį nušluostė ir tapo pirmuoju sparčiai tobulėjantis jaunasis Simonas Urbonas. Taip pat Simonui vieninteliam pavyko neperlipti 2 minučių; jis pasiekė itin įspūdingą laiką – 01:58,185 taip nepalikdamas vilčių niekam kitam.

Visus varžybų rezultatus galite rasti http://finisas.lt. Sekantis „Nemunring Winter Games“ etapas vyks lapkričio 22 dieną.

Video: https://youtu.be/uwdO1ZBCdv0

www.auto-bild.lt