Startavo kartingo „Žiemos taurės“ varžybų ciklas

aDSC_0854

Savaitgalį prasidėjo kartingo meistrų žiemos sezono kovos – sekmadienį Aukštadvario kartodrome vyko Lietuvos kartingo federacijos organizuotos „Žiemos taurės“ 1-ojo etapo varžybos. Kaip teigia organizatoriai, šią žiemą įvyks penki šios serijos kartingo lenktynių etapai.

„Į Aukštadvario kartodrome vykusias varžybas, nepaisant tikrai bjaurios oro prognozės, užsiregistravo net 25 dalyviai. Sportininkų sąrašas labai įvairus – nuo mažiausių lenktynininkų, iki patyrusių meistrų. Štai Kasparas Vaškelis  dalyvavo CIK FIA akademijoje, panašu, jį kitais metais patysime ir važiuojantį Europos čempionate. O štai jaunas lenktynininkas Silvestras Aleksejevas yra lipęs ant nugalėtojų pakylos Lenkijoje, spalį jis grįžo iš prestižinių varžybų Japonijoje, kur užėmė antrą vietą. Tai masinis sportas, jame visuomet atsiras vietos ir pradedantiems sportininkams, ir patyrusiems pilotams. Juolab, kad Lietuvoje yra net penkios tokio lygio varžyboms puikiausiai tinkančios trasos. Ne veltui sakoma, kad kartingas yra viso automobilių sporto lopšys. O tokios varžybos kaip „Žiemos taurė“ sportininkams padeda net ir ne sezono metu tobulinti savo įgūdžius ir džiaugtis susitikimais su bendraminčiais, kuriuos vienija aistra greičiui.“ – sako Lietuvos kartingo federacijos generalinis sekretorius Ramūnas Žukauskas.

Šios lenktynių serijos nereikėtų painioti su svarbiausiu Lietuvos kartingo pasaulio įvykiu – Lietuvos kartingo čempionatu. Tiesiog tai yra oficialios neklasifikuojamos kartingo varžybos įtrauktos į 2015-2016 metų Lietuvos kartingo federacijos varžybų kalendorių. Tai ir unikali patirtis. Kaip teigia Lietuvos kartingo federacijos generalinis sekretorius Ramūnas Žukauskas, tokios varžybos leidžia sportininkams tobulinti savo kompetencijas lenktyniaujant ant slidžios dangos. Pasak, R. Žukausko, tai yra viena iš priežasčių, kodėl mes galime džiaugtis pasaulinio lygio pilotais.

Nors sniego sekmadienio lenktynėse nebuvo, sportininkams nauja asfalto danga šią vasarą praturtėjusiame Aukštadvario kartodrome buvo ką veikti – šaltas ir šlapias asfaltas trasoje visuomet yra slidus, padangos lenktynių metu neįkaista, „neįgumuoja“ dangos. Tad važiuojama su daug slydimų.

„Open“ klasėje 1-ą vietą užėmė Marius Povilaitis, antrą – Gytis Melzbakas. „Open P“ klasėje nugalėtojų trijulė išsirikiavo tokia tvarka – Simonas Grėbliūnas, Andrėjus Apočkinas ir Giedrius Jurkauskas. „Open 125 Junior“ klasėje nugalėtoju Kasparas Vaškelis, antra vietą šiais metais iš Maskvos į Lietuvą gyventi atsikrausčiusi rusaitė Anastasija Gryšina, trečioji vieta atiteko Dajui Dabašinskui. „Mini“ klasėje, kur varžosi mažieji sportininkai, triumfavo Kajus Šikšnelis, antroji vieta atiteko Laurynui Žadeikai, o trečioji – Martynui Morkiui. Tuo tarpu „Raket 120“ klasėje prizininkų trejetas atrodo taip – Ernest Petrovič, Mindaugas Vėgėla ir Kristupas Žukauskas. Kitas, antrasis „Žiemos taurės“ lenktynių etapas vyks kitų metų sausio 10-ą dieną.

www.auto-bild.lt