Istoriniais sunkiausio pasaulio dykumų ralio keliais

IMG_6851

„Auto Bild Lietuva“ vairuotojų komanda sėkmingai baigė pirmąjį išskirtinio žygio automobiliu – Honda CR-V bandomojo važiavimo sunkiausio pasaulio dykumų ralio istoriniais keliais – etapą.

Žurnalas „Auto Bild Lietuva“ kasmet atlieka netradicinius bandomuosis automobilių važiavimus. Automobilių testai turi būti įdomūs mums patiems – pažintiniai, o kartu skirti išbandyti save
ir automobilį sunkiomis sąlygomis. Praėjusių metų pabaigoje įgyvendinta pirmoji bandomojo žygio sunkiausio pasaulio dykumų ralio istoriniais keliais dalis.

IMG_6798

Ji buvo pradėta praėjusių metų gruodžio viduryje ir sėkmingai baigta prieš pat Kalėdas. Bandomasis žygis, vyksta šešių valstybių – Prancūzijos, Ispanijos, Maroko, Vakarų Sacharos, Mauritanijos ir Senegalo – keliais. Pirmąjį daugiau negu 5000 kilometrų ilgio etapą iš Paryžiaus (Prancūzija) į Dakarą (Senegalas) „Auto Bild Lietuva“ vyr. redaktorius ir keliautojas Vitoldas Milius įveikė per rekordinį trijų parų 14 val. ir 50 min. laiką.

IMG_6818

IMG_6824

Šis etapas buvo skirtas ištvermei išbandyti ir važiavimo trukmės rekordui pasiekti, tad buvo važiuojama maksimaliai greičiausiais ir lengviausiais keliais. O štai antrasis – pažintinis – maršrutas, kuris startuoja sausio pradžioje, bus visiškai kitoks, jis iš vairuotojų pareikalaus tikrai daug žinių, patirties ir gebėjimų. Antrąją žygio dalį naujuoju Honda CR-V įveiks dviejų narių ekipažas: žinomas bekelės specialistas Audrius Sutkus bei keliautojas ir operatorius Aidas Bubinas.

IMG_6847

IMG_6856

Šiems žygeiviams keliama visai kita užduotis: jie ieškos legendinio Dakaro ralio pėdsakų, filmuos, fotografuos ir į Lietuvą atveš daug įdomios medžiagos, kuri vėliau nuguls „Auto Bild Lietuva“ žurnalo specialiame priede. Tuo metu, kai bus atliekamas antrasis Honda CR-V bandomojo važiavimo etapas, Dakare vyks kitos lenktynės – „Africa Eco Race“. „Auto Bild Lietuva“ komandos ekipažas A.Bubinas ir A.Sutkus ne tik aplankys šį ralį, bet ir sudalyvaus jo finiše.

IMG_6863

IMG_6897

HONDA CR-V turi įrodyti ką sugeba 

Visais ratais varomas miesto visureigis Honda CR-V su 1.6/160 AG turbodyzeliniu varikliu ir devynių laipsnių žygiui pasirinktas neatsitiktinai. Panašų automobilį „Auto Bild Lietuva“ komanda jau yra išbandžiusi ankstesnėje kelionėje iš Murmansko į Magadaną (Rusija).

Jei šis automobilis atlaikys visas kliūtis, žvyrą, smėlį, akmenis, karštį, jis tik dar kartą patvirtins, kad yra puikus vairuotojo pagalbininkas ir Lietuvos keliuose. Specialiai kelionei automobilis nėra perdarytas ar ypatingai tobulintas. Žygiui sunkiausio pasaulio dykumų ralio istoriniais keliais pasirinktos prastesniam keliui tinkamos padangos ir sumontuoti galingesni priekiniai žibintai.

ABL, 2016 m. Nr. 1