„Nemuno žiedas“- žiemos vairavimo aikštelė

Šeštadienį VšĮ „Nemuno žiedas“ pakvietė į nemokamo projekto „Žiemos vairavimo aikštelė“ užsiėmimus. Šis projektas jau antrus metus iš eilės sulaukia didžiulio susidomėjimo. Paskelbus registraciją vos per kelias dienas į renginį užsiregistravo apie 200 dalyvių. „Prieš kviečiant žmones į pirmuosius šių metų užsiėmimus, buvome numatę mokymus atlikti maždaug 40-čiai žmonių, tačiau didžiulis susidomėjimas renginiu privertė mus pakeisti jo formatą. Pakeistas formatas leido priimti net 120 žmonių“, – pasakojo VšĮ „Nemuno žiedas“ renginių organizatorius Jonas Šiaudikis.

Žmonės, atvykę į renginį buvo išskirstyti į tris trasas, kuriose jų laukė „Juta racing“ komandos nariai Audrius ir Ignas Gelžiniai, bei Gintautas Firantas. Šie, Lietuvos automobilių sporto padangėje gerai žinomi veidai pradžioje pasidalino savo didžiuliu žinių bagažu apie tai, kaip reikia paruošti automobilį žiemai, kaip reikia taisyklingai sėdėti ir ko tikėtis bei kam būti pasiruošus slidžiame kelyje.

Iškart po teorinio seminaro užsiėmimų dalyviai buvo pakviesti sėsti į savo automobilius, rikiuotis į gyvą eilę ir pritaikyti gautas teorines žinias praktikoje kartu su šalia jų sėdinčiais instruktoriais. Dalyviams reikėjo įveikti trasas nenuverčiant kūgelių ir taip pajusti, ką reiškia stabdyti, sukti ar akseleruoti ant slidžios kelio dangos. Ignas Gelžinis dalyviams nešykštėjo pastabų dėl jų naudojamų padangų: „Sėdant į vis kito dalyvio automobilį buvo galima labai aiškiai pajusti, kaip vieni žmonės į žiemines padangas investuoja daugiau už kitus. Nesuprantu, kodėl žmonės taupo savo saugumo sąskaita“. Ignas Gelžinisne vienam žmogui tą dieną rekomendavo nepagailėti pinigų kokybiškoms žieminėms padangoms.

Renginio organizatoriai jau šį šeštadienį, t.y. sausio 16 d., žada pakviesti į sekančius mokymus. Sekite informaciją „Nemuno žiedo“ internetiniame puslapyje.

www.auto-bild.lt