Ant slenksčio – naujasis Multivan PanAmericana

PanAmericana-1

Multivan PanAmericana – ypač tvirtai suręstas bekelei pritaikytas furgonas su efektingai kilstelėta tarpvėže. Volkswagen Nutzfahrzeuge marketingo specialistai šį modelį visų pirma siūlo bekelės motociklų, keturračių ir kitokio ekstremalaus smulkiojo transporto mėgėjams, kuriems reikia visą šią mantą nugabenti iki sunkiai prieinamų trasų. Kaip ir jo pirmtakas, naujasis Multivan PanAmericana turėtų ypač patikti turistams, gamtos mylėtojams ir kempingų atokiausiuose kampeliuose fanams.

Pirmą kartą Multivan PanAmericana buvo pademonstruotas pernai IAA Frankfurto autosalone kaip masinei gamybai artimas konceptas. Dabar Ženevoje jis demonstruojamas jau kaip serijinės gamybos automobilis, kurį jau greitai bus galima įsigyti. Užsakymus planuojama priimti jau nuo šių metų gegužės pradžios.

Multivan PanAmericana traukia daugybe įdomių smulkmenų, kuriomis jis skiriasi nuo įprasto Multivan furgono. PanAmericana emblema puikuojasi ant bagažinės durelių ir antrojo statramsčio, priekinę dalį puošia Highline serijos radiatoriaus grotelės, virš masyvių slenksčių nutystanti kontrastingos spalvos dekoratyvinė šoninė linija. Bekelės išvaizdą efektingai papildo beveik vienalytį masyvą automobilio apatinėje dalyje suformuojantys juodi buferių, ratų arkų ir durelių slenksčių antdėklai, sudarantys įdomų kontrastą kitiems kėbulo spalva nudažytiems ir metalo spalva blizgantiems išorės elementams. Iš po juodų buferių kyšo iš lengvo lydinio nulieti dugno apsaugos skydų fragmentai. Saloną nuo pašalinių žvilgsnių slepia tamsinti galiniai langai, išskirtinumą stiprina tamsinti LED galiniai žibintai.

PanAmericana-3

Padidintą pravažumą užtikrina 20 mm aukštesnė prošvaisa (nors galima užsisakyti be pastarosios) ir 17 colių lengvo lydinio ratlankiai (galima užsisakyti ir 18 colių). Sustiprintos konstrukcijos bamperiai ir minėti apsauginiai antdėklai maksimaliai saugo kėbulą ir dugną nuo važiuojant bekele galimų įlenkimų ir pažeidimų bei subraižymų.

Keleivinio mikroautobuso salone vyrauja įdomus patvarių medžiagų ir bekelės prigimtį pabrėžiančių dekoratyvinių elementų derinys. Salono spalvinis sprendimas puikiai priderintas prie eksponuojamo mikroautobuso kėbulo spalvos. Sėdynės papuoštos dekoratyvinėmis juostelėmis ir masyviomis kontrastinėmis siūlėmis. Vietoj įprastų kilimėlių vairuotojo kabina ir salonas gali būti padengti rūsčią eksploatacijos kasdienybę lengvai pakeliančia šachmatų langeliais rantytos kietintos gumos ar net aliuminio spalvos neslystančio metalo danga. Vairas ir svirtys aptraukti patvaria oda, pedalai uždengti dilimui atspariais metalo antdėklais. Malonų mikroklimatą salone palaiko Climatronic oro kondicionavimo sistema.

Nors šį modelį rekomenduojama įsigyti su bekelei tinkiamiausia 4MOTION pastovia visų ratų pavara, galima užsisakyti ir vien tik priekiniais ratais varomą versiją.

Po variklio gaubtu galima montuoti beveik visus benzininius ir dyzelinius Multivan šeimynos variklius.

PanAmericana-4

www.auto-bild.lt