Plus X Award 2016 konkurse Volkswagen šlavė prizus

DB2016AL00530_large (1)

Plus X Award – 2003 metais įsteigtas tarptautinis technologijų, sporto ir gyvenimo būdo konkursas, kurio vertinimo komisiją sudaro kompetentingi 25 ūkio šakų ekspertai iš įvairių pasaulio šalių. Vertinant konkursui pateiktus gaminius ir paslaugas, ypatingas dėmesys skiriamas naujoviškumui, tvarumui ir pridėtinei vertei.

Konkurso pretendentai  suskirstyti į keletą kategorijų ir kiekvienas gaminys gali varžytis ne vienoje iš jų, pelnydamas kategorijos apdovanojimą. Pagrindinis „Plus X Award“ prizas suteikiamas laimėjusiems daugiausiai atskirų kategorijų įvertinimų.

Tarp automobilių gamintojų šiais metais ypatinga sėkmė lydėjo Volkswagen atstovus. Metų gaminiais tapo ir atitinkamai „Product of the Year 2016/2017 Award“ prizą pelnė net 4 Volkswagen modeliai: naujasis antrosios kartos Tiguan, pamėgtas Touran, netrukus debiutuosiantis tik Kinijos rinkai skirtas Phideon ir šiais metais visuomenei pristatytas T-Cross Breeze konceptas.

Tiguan ir Touran pelnė po „Aukščiausios kokybės“, „Dizaino“, „Naudojimo paprastumo“ ir funkcionalumo prizus ir todėl buvo paskelbti atitinkamai „2016/2017 m kompaktiniu SUV“ ir „2016/2017 m vienatūriu“.

Kinijos rinkai skirtas Phideon gavo tų pačių kategorijų įvertinimus kaip ir Tiguan bei Touran, todėl buvo nominuotas „2016/2017 m prestižiniu sedanu“.

Šiais metais Ženevoje pirmą kartą pademonstruotas T-Cross Breeze konceptas paskelbtas „2016/2017 m konceptu“.

Gamintojas primena, kad Volkswagen T-Cross Breeze priskiriamas šiuo metu dar negausiam SUV kabrioletų tipui ir tikina, kad pastarojo pagrindu sukurti serijiniai modeliai bus labiau įperkami, nei galima tikėtis iš tipiško SUV ar automobilio atidengiamu stogu.

www.auto-bild.lt