Rekordo su „Porsche“ siekiantis V. Miliaus ekipažas pajudėjo iš Norvegijos

Start13

Žurnalistas ir keliautojas Vitoldas Milius kartu su kitais dviem „The Longest Drive“ ekipažo nariais šiandien, 16 val. vietos laiku su visureigiu „Porsche Cayenne“ pajudėjo iš šiauriausio Europos taško – Nordkapo vietovės Norvegijoje. Per artimiausias kelias dienas jiems teks įveikti maždaug 17 tūkst. km atstumą ir kirsti 21 šalies teritoriją Europos, Azijos ir Afrikos žemynuose.

Išlydėdama „The Longest Drive“ ekipažo narius Nordkapo merė Kristina Hansen įteikė savivaldybės vėliavą, kurią jie ketina įteikti Adatos kyšulio savivaldybės merui Richard Mitchell.

Jeigu viskas klostysis pagal planą, ekipažas piečiausią tašką Afrikos žemyne – Adatos iškyšulį, esantį Pietų Afrikos Respublikos teritorijoje, ketina pasiekti gegužės 16 dieną. Norint pagerinti dabartinį rekordą, iki jo „The Longest Drive“ ekipažui teks nusigauti greičiau negu per 9 dienas 4 valandas ir 9 minutes ir 27 sekundes.

Siekiant rekordo „Porsche Cayenne“ turės būti kelyje ištisą parą. Šiai kelionei specialiai pritaikytą automobilį pakaitomis pilotuos visi ekipažo nariai – lietuvis V. Milius, danas Jan Kalmar ir pietų afrikietis Shaun Neill. Vienu metu vienas komandos narys vairuos automobilį, kitas atliks šturmano funkciją, o trečiasis bandys miegoti poilsiui pritaikytoje į horizontalią padėtį atsilenkiančioje galinėje sėdynėje.

Ekipažas yra įsipareigojęs laikytis kelių eismo taisyklių ir kiekvienoje šalyje važiuoti pagal joje galiojančius reikalavimus. Dalį atstumo nuo Turkijos iki Egipto dėl nestabilios politinės padėties Sirijoje „The Longest Drive“ nariai įveiks skrisdami krovininiu lėktuvu. Bet laiko pranašumą, kuris bus įgytas skrydžio metu, jie kompensuos stovėdami vietoje.

Start14

Kelionėje naudojamas „Porsche Cayenne“ buvo modifikuotas pridėjus papildomas apatinės kėbulo dalies apsaugas, saugos lankus viduje, gervę ir galingus LED žibintus priekyje, šaldytuvą ir 221 litro talpos kuro baką. Visureigio ratus suka gamyklinis šešių cilindrų dyzelinis variklis, išvystantis 245 AG galią.

Nuolat atnaujinamą informaciją apie „The Longest Drive“ kelionę galima rasti „Facebook“ paskyroje ir svetainėje www.thelongestdrive.net. Šioje svetainėje galima stebėti ekipažo narių buvimo vietą realiuoju laiku ir matyti naujausias žinutes apie rekordinės kelionės eigą.

„The Longest Drive“ ekipažo nariai savo kelionės metu skatina prisidėti prie labdaros organizacijos „Farm Africa“ (www.farmafrica.org) veiklos. Ši organizacija skatina Afrikos gyventojus užsiimti ūkininkavimu ir patiems užsiauginti maisto produktų taip siekiant sumažinti skurdą ir badaujančių žmonių skaičių.

www.auto-bild.lt