Nuplaukite druskos ir purvo likučius!

Kiekvieną pavasarį būtina itin kruopščiai nuplauti kėbulą ne tik tam, kad automobilis gerai atrodytų. Taip pašalinsite po žiemos užsilikusios ir koroziją sukeliančios druskos likučius. Kaip tai daryti gerai ir saugiai, dabar ir aptarsime.

2016-08-13 10-35-16 Скриншот экрана

Patogiausias ir paprasčiausias būdas – pavasarinį automobilio plovimą ir valymą patikėti plovyklos darbuotojams. Tai kainuoja nuo keliasdešimties iki kelių šimtų eurų.

2016-08-13 10-35-16 Скриншот экрана2

Tačiau yra vairuotojų, kurie mėgsta automobilius plauti patys. Jei nėra galimybių neteršiant aplinkos padaryti tai savo kieme, belieka pasinaudoti savitarnos plovyklų siūlomomis paslaugomis, kurių miestuose vis daugėja. Aukšto slėgio vandens srove užsilikusią druską galima nuplauti nuo pakabos, gilesnių tarpelių ar kitų užkaborių, tačiau paties kėbulo be kempinės švariai nenuplausite. Vandens srove nuo kėbulo pašalinsite tik smėlį ir druską, o štai kitus nešvarumus pavyks nutrinti tik kempine. Tik po tokios procedūros automobilis bus švarus.

2016-08-13 10-36-28 Скриншот экрана2

Nepatartume naudotis automatinių plovyklų paslaugomis, nebent tikrai nėra kitos išeities. Tokių plovyklų šepečiai ant kėbulo lako dangos palieka nemažai mikro įbrėžimų. Keliasdešimt kartų apsilankius automatinėje plovykloje automobilio kėbulas bus jau nemenkai subraižytas. Tiesa, pažeistą paviršių galima nupoliruoti.

2016-08-13 10-36-28 Скриншот экрана3

Jei automobilis plaunamas saulėtą dieną, rekomenduojame pasirūpinti sintetine šluoste arba dideliu minkštu skuduru. Nuplautą automobilį patartina nušluostyti sausu skuduru, tuomet jis labai blizgės ir neliks pilkšvų savaime nudžiuvusių vandens lašų pėdsakų. Dėmesio: jei plaunate automobilį šviečiant saulei ir naudojate daug šampūno, neleiskite, kad vanduo su šampūnu išdžiūtų ant plaunamo paviršiaus. Toks mišinys palieka daug ryškesnes ir ilgiau išliekančias dėmes nei tiesiog kietas vanduo. O jei automobilis yra tamsios spalvos, jį vėliau gali tekti net poliruoti.

2016-08-13 10-36-28 Скриншот экрана

ABL, 2016 m. Nr. 5