Vasara: policija ragina atostogautojus laikytis saugumo taisyklių

Tęsdamos darbą pagal prevencinį projektą „Viešoji vieta 2016″, Panevėžio miesto ir rajono bendruomenės pareigūnės R. Gustaitienė ir S. Paškevičiūtė lankėsi prie vandens telkinių, paplūdimiuose.

Ten besiilsintiems ir gerais orais besidžiaugiantiems miestelėnams pareigūnės priminė pagrindines saugaus elgesio prie vandens taisykles. Siekdamos ugdyti žmonių sąmoningumą ir užkirsti kelią skaudžioms nelaimėms, policininkės ragino poilsiautojus būti budrius, nevartoti svaigalų, ypač jeigu ketina maudytis, taip pat priminė, kaip reikėtų elgtis pamačius skęstantįjį ar pačiam ėmus skęsti.

Bendruomenės pareigūnės akcentavo, kad reikėtų gerai įvertinti galimybes bandant padėti skęstančiajam, dalijo lankstinukus su svarbiausia informacija mažiausiems paplūdimių lankytojams, priminė jiems, kad be suaugusiųjų nederėtų eiti maudytis.
Be to, stebėjo dviratininkus, priminė jiems, kokių taisyklių privalo laikytis. Nors ir nedaug, vis dar yra neatsakingų tėvų, kurie išleidžia mažuosius su dviračiais, tačiau nepasirūpina, jog jie dėvėtų šalmus ir šviesą atspindinčias liemenes. Dar kartą buvo įspėti visi apie ne tik gresiančias baudas, tačiau ir apie pavojų sveikatai ar net gyvybei.

R. Gustaitienė ir S. Paškevičiūtė lankė ir mažuosius stovyklautojus. Panevėžio Panevėžio bendruomenių rūmuose vykusios dienos užimtumo vasaros stovyklos „Patirk pats“ vaikams specialistės vedė paskaitėlę, priminė, kad vasarą atostogaujant nederėtų pamiršti saugumo taisyklių. Vaikai žiūrėjo filmukus, mokančius, kaip elgtis per gaisrą namuose, kaip saugiai elgtis prie vandens, gatvėje, kelyje.

Kadangi daugelio vaikų pagrindinė vasaros transporto priemonė yra dviratis, žiūrėti filmukai „Amsiaus patarimai dviratininkams“, padiskutuota, kaip elgtis vieniems pasilikus namuose ar susidūrus su telefoniniais sukčiais.

Stovyklautojams papasakota apie policininko profesiją, pademonstruotos specialiosios priemonės, taip pat pristatytas kriminalistų ekspertų darbas ir pagrindinis darbo įrankis – kriminalisto lagaminėlis.

Panevėžio apskr. VPK Panevėžio m. ir r. PK informacija