„ENEOS 1006 km lenktynių“ organizatoriai jau ruošiasi kitiems metams

zolder2

„Lenktynės baigiasi, prasideda lenktynės“ – šią frazę galima pritaikyti daugelyje gyvenimo atvejų, tačiau „ENEOS 1006 km lenktynių“ organizatoriams ji tinka kaip niekam kitam. Vos spėjo iš Palangos apylinkių išvažiuoti paskutinis sunkvežimis su trasos įranga, o lenktynių organizatorius Darius Jonušis jau pasinėrė į kitų metų planus.

„Negaliu atsikvėpti nei minutei. Galvoje labai daug minčių ir idėjų, kurias norime įgyvendinti kitų metų lenktynėse,“ – sako D. Jonušis.

Savaitgalį „Promoevents“ komanda, kuri organizuoja „ENEOS 1006 km lenktynes“ lankėsi 24 val. lenktynėse Zolderyje, Belgijoje. Šis vizitas turėjo keletą tikslų. Vienas pagrindinių – susitikti su Benelux valstybėse organizuojamos TCR lenktynių serijos organizatoriais.

„Šiais metais mums pasisekė – esame pasirinkti kaip geriausi organizatoriai, kad pradėtumėme ir Baltijos šalyse TCR serijos lenktynes. Jos vadinsis „TCR Baltic Trophy“ ir tai bus trijų Baltijos šalių taurės lenktynės. Perspektyvoje turėtumėm įtraukti ir daugiau gretimų šalių. Kol kas negaliu atskleisti visų detalių, tačiau deramės, kad kitais metais į Palangą atvažiuotų TCR lenktynių dalyviai ir iš kitų šalių,“ – pasakoja D. Jonušis.

Darius Zolderio trasoje pasijuto beveik kaip namie. Šiose lenktynėse dalyvauja dauguma užsienio lenktynininkų, kurie važiuoja ir „ENEOS 1006 km lenktynėse“ Palangoje. Komandos, mechanikai, lenktynininkai – daugelis lenktynininkų kurie net nėra buvę lenktynėse Palangoje, klausinėjo D. Jonušio apie galimybę dalyvauti kitų metų lenktynėse, o buvę dėkojo už puikiai organizuotas lenktynes Lietuvoje.

„Visada malonu grįžti į Palangą, į Lietuvą. Kiekvienais metais stengiuosi būti jūsų organizuojamose lenktynėse. Ne išimtis ir kiti metai. Jau turiu planų, kurie gali nustebinti ne vieną lenktynių gerbėją. Savo kalendoriuje esu numatęs liepos pabaigai lenktynes Palangoje, laukiu tik oficialiai paskelbtos datos,“ – sako Zolderio trasoje lenktyniavęs belgas Eric Qvick.

„Jausmas kažkoks nerealus. Visoje trasoje, aplinkiniuose restoranuose, serviso zonoje – visur galima pamatyti žmones su mūsų Palangoje organizuojamų lenktynių marškinėliais. Labai tuo džiaugiuosi,“ – sako D. Jonušis.

Kartu į Belgiją vyko ir merginos, kurios laimėjo „Miss Racing“ projektą.

www.auto-bild.lt