Justo Jonušio sezonas prasideda dviem iš eilės lenktynėmis WSK serijoje

Justas Jonusis (1)

Lenktynininkas Justas Jonušis pratęsė sutartį su Italijos „DR Racing“ komanda dar vienam sezonui ir rytoj išvyksta į Italiją, kur dalyvaus dviejose iš eilės WSK serijos lenktynėse.

„Mes labai džiaugiamės, kad Justas važiuos už mūsų komandą. Jis ir pernai buvo mūsų komandos lyderis „Junior“ klasėje. Šiemet mes neabejojame, kad jis ir vėl bus labai greitas,“ – sako „DR Racing“ komandos vadovas, penkis kartus pasaulio kartingo čempionas Danilo Rossi.

Lietuvis, kuris šį vasarį švęs savo penkioliktą gimtadienį šiais metais, dėl netikėtai pakeistų FIA (Tarptautinės automobilių sporto federacijos) pakeistų nuostatų turės lenktyniauti galingesnėje kartingo klasėje.

„Šiek tiek griūna mūsų planai. Praeitas sezonas mums buvo mokomasis „OK Junior“ klasėje. Šiais metais jau tikėjomės ir planavome kautis dėl aukštų vietų. Bet, kadangi netikėtai FIA pakeitė taisykles ir penkiolikmečiams nebegalima šioje klasėje lenktyniauti, teko persėsti į galingesnį ir greitesnį OK klasės kartingą. Šis sezonas ir vėl mums taps nauja patirtimi,“ – prieš išvykdamas į Italiją pasakojo „DR Racing“ komandos lenktynininkas J. Jonušis.

OK klasė yra kur kas galingesnė. Nors joje nuo šių metų lenktyniauti leidžiama nuo 15 metų, tačiau šios klasės lyderiai – suaugę ir susiformavę lenktynininkai. Lietuviui teks vienoje gretoje kautis su geriausiais pasaulio lenktynininkais.

Suprasdamas, kad šį sezoną teks atsisveikinti su aukštais rezultatais Europos ir Pasaulio čempionatuose, Justas nutarė išbandyti ir kitas kategorijas. Komanda planuoja, kad Justas šiais metais sugrįš ir į Lietuvos kartingo čempionatą – čia savo jėgas išbandys galingiausioje KZ2 klasėje.

„Jeigu viskas gerai seksis, galbūt pabandysiu KZ2 klasės kartingu vienas ar kelias varžybas pravažiuoti ir užsienyje,“ – pasakoja Justas.

Be to, lietuvis galvoja išbandyti savo jėgas ir su kartingu nesusijusiose disciplinose. Planuose – Formulės 4 testai, bandymas išmėginti savo jėgas važiuojant kėbuliniu automobiliu ir pan.

„Tačiau tai tolimesni planai, kai įsibėgės pavasaris. Dabar svarbiausia – artimiausios dvejos lenktynės Italijoje. Jos pirmiausiai ir parodys kur mes toliau eisime,“ – atvirauja J. Jonušis.

Šį savaitgalį lietuvis dalyvaus Italijos WSK “Champions Cup” lenktynėse Adrijos trasoje. Lenktynėse OK klasėje užsiregistravo net 49 dalyviai, tarp kurių ir dar vienas lietuvis – Kasparas Vaškelis.

Tačiau lietuviams nebus lengva – tarp jų konkurentų yra daug itin garsių pavardžių. Pavyzdžiui, Justas Jonušis turės kovoti su net keletu pasaulio čempionų: ispanas Pedro Hiltbrand, Karol Basz, prancūzas Victor Martins – visi jie yra tapę greičiausiais pasaulyje lenktynininkais savo klasėse. Ir visi jie yra gerokai vyresni už Justą Jonušį.

Beje, įdomu, kad Justas lenktyniaus su lenktynininko Ralfo Schumacherio sūnumi Davidu. Davidas atstovaus savo šeimos vardo „Schumacher Racing Team“ komandą.

Dar po savaitės, pirmąjį vasario savaitgalį, toje pat „Adria“ lenktynių trasoje vyks ir pirmasis WSK „Super Master Series“ lenktynių etapas. Dėl to Justas net dviem savaitėms lieka Italijoje.

Rezultatus gyvai ir tiesioginę TV transliaciją galima matyti internete: www.wskarting.it.

www.auto-bild.lt