Sunki ralio pradžia Deividui Jociui – lyg šaltas dušas po Monte Karlo ralio

DJ_winter

„Neprisimenu tokios sunkios sezono pradžios,“ – po pirmos „Halls Winter rally“ dienos grįžęs į serviso zoną pasakojo Deividas Jocius.

Po nenusisekusio pasirodymo Monte Karlo ralyje ir po to, kai prieš žiemos ralį vežtas reguliuoti ralio automobilis atsidūrė griovyje Estijoje, jau pats pirmasis „Halls Winter Rally“ greičio ruožas „MVP Racing“ komandos lenktynininkams Deividui Jociui ir Donatui Zvicevičiui vos netapo lemtingas.

Nusileidus saulei virš Utenos apylinkių pakilo toks tirštas rūkas, kad sportininkams matomumas vietomis siekė vos 20 metrų. Tai net gatvėje važiuojant yra milžiniškas iššūkis, tačiau lekiant greičio ruožu 150 km/h greičiu net menkiausias netikslumas gali tapti lemiamu.

Dėl to nemažai sportininkų pasitraukė iš lenktynių po pirmos lenktynių dienos, kai beveik pusė lenktynių distancijos – 6 greičio ruožai – buvo surengti jau sutemus.

Deja, tarp tų, kurie pateko į rūko spąstus atsidūrė ir D. Jocius. Pravažiavus maždaug pusę greičio ruožo dešiniajame posūkyje ekipažas nuvažiavo nuo kelio ir atsidūrė griovyje.

„Sugaišom maždaug minutę. Mums pavyko grįžti į kelią, bet mūsų „Mitsubishi“ variklis užgeso ir karštas niekaip nenorėjo užsivesti. Visą minutę kankinomės, kol pagaliau tai mums pavyko. Likusius greičio ruožus važiavome labai atsargiai saugodami ir save, ir automobilį,“ – po pirmos lenktynių dienos pasakojo Deividas Jocius.

Pirmajame greičio ruože D. Jocius parodė tik 13 rezultatą, kuris toli gražu netenkina komandos.

Vėliau Deividas atsigavo ir ėmė greitėti, bet pernelyg nerizikavo – nebebuvo prasmės, tačiau tempą po truputį didino. Pravažiavus pirmuosius šešis greičio ruožus Deividas Jocius ir Donatas Zvicevičius klasifikuojami šeštoje vietoje – nuo lenktynių lyderio jie atsilieka lygiai dvi minutes.

„Iš principo per likusius šešis greičio ruožus kardinaliai palypėti į viršų nebus lengva. Aišku, rytoj mes turėsim labai palankią starto poziciją, tačiau liko pernelyg mažai kilometrų, kad galėtumėm galvoti apie podiumą. Nebent mums padės patys konkurentai,“ – optimizmo neprarado D. Jocius.

Svarbiausia rytoj geras oras, puiki nuotaika ir savi žiūrovai, kuriems Deividas žada puikų pasirodymą.

www.auto-bild.lt