Populiarėja automobilių supirkimas – kuo tai naudinga paprastam lietuviui?

autobannerv2

Net ir nesidominčiam automobiliais, ar net nevairuojančiam akyse vis dažniau šmėžuoja automobilių supirkimo reklamos – tiek internete, tiek skelbimų portaluose, vietiniuose laikraščiuose, o automobilių išpaišytų frazėmis „superku automobilius“ nepastebėti šalia sankryžų tiesiog neįmanoma. Šiuo metu automobilių supirkimas yra viena naujausių, tačiau stipriausiai įsitvirtinusių paslaugų automobilių rinkoje. Natūraliai kyla klausimas, kodėl šiuo metu ši paslauga „ant bangos“ ir kuo tai išskirtinė, kitokia paslauga? Bei, žinoma, kuo naudinga paprastam žmogui norinčiam parduoti savo automobilį? O taip pat smalsu, kokia nauda superkančiam automobilius.

Atsisveikinti su automobiliu galima keliais būdais

Pagal Lietuvos keliais riedančių automobilių amžiaus statistiką, vyrauja automobiliai, kuriems jau „per 10 metų“. Dažniausiai įsigyjami senesni nei 5-7 metų automobiliai ir nors Regitros duomenimis procentaliai didėja įsigyjamų naujų automobilių skaičius, keliuose vis dar rieda gerokai padėvėtos transporto priemonės. Tad kas kažkiek laiko automobilių šeimininkai nusprendžia pakeisti  savo keturratį draugą į bent keliais metais naujesnį, labiau patinkančios spalvos ar modelio. Tačiau ką daryti su senuoju? Yra net keletas būdų juo atsikratyti:

Nuvežti į pardavimo aikštelę ir jį ten pastatyti pardavimui. Pardavimo aikštelės vis dar nenušluotos nuo žemės paviršiaus ir nors internete parduodama daugiau, vis dar yra norinčių tiesiog pažiūrėti, paliesti automobilį patys, prieš nusprendžiant jį įsigyti ar bent jau pakalbėti su šeimininku. . Nors automobilio stovėjimas mokamas, tačiau savininkui tai taip pat yra galimybė atlaisvinti garaže vietą naujam automobiliui.

Paskelbti apie pardavimą interneto skelbimų portaluose. Didžioji dalis pardavimų vyksta būtent per interneto skelbimų portalus, tokius kaip autogidas.lt, autoplius.lt. Tai atveria galimybes rinktis automobilį ne tik savo mieste, o visoje Lietuvoje. Kita vertus, tai pardavėjams sudaro konkurenciją ir parduoti senesnį, prastesnės techninės būklės automobilį darosi sunkiau, tai trunka ilgiau.

Priduoti automobilį  į metalo laužą. Šis būdas netinka 10 metų senumo puikiai važiuojančiam automobiliui parduoti. Tačiau 25 metų senukas jau nebevažiuojantis savo eiga labiau vertas kaip metalas, nei kaip automobilis. Taigi, paprastas būdas pripažinti, jog laikas atsisveikinti, yra priduoti transporto priemonę į metalo laužą ir ją išregistruoti.

Parduoti automobilių supirkėjams. Tai palyginti naujas atsisveikinimo su automobiliu būdas, kurį itin mėgsta greitai pakeisti automobilį norintys žmonės. Supirkėjai apžiūri automobilį, nustato kaina ir viskas sutvarko dažnai tą pačią dieną. Taigi jokio laukimo ir nežinios kada gi atvyks naujas savininkas.

Naudojimosi automobilių supirkimo paslauga privalumai

Norintys parduoti savo automobilius, vis dažniau kreipiasi į automobilių supirkėjus ir parduoda jiems savo transporto priemones. Tokį pasirinkimą, o ne automobilio laikymą pardavimo aikštelėje ar pardavinėjimą per interneto skelbimus, lemia vienas svarbus faktorius, kuris išsivysto į daugybę privalumų.

Greitas sandoris. Sutarus su automobilių supirkėju, sandoris įvykdomas itin greitai, dažnai automobilis įvertinamas ir parduodamas dar tą pačią dieną. Tai yra faktiškai greičiausia galimybė atsisveikinti su senu automobiliu. Pardavinėjant kitais būdais procesas gali užtrukti nuo kelių dienų iki kelių mėnesių.

Žinoma, parduodant automobilių supirkėjams, už automobilį siūloma kaina gali būti kiek mažesnė nei prašytumėte parduodant per skelbimus. Tačiau net gaunant kiek mažiau, jūs laimite, nes:

  • Nereikia laukti, kol atsiras pirkėjas. Kartais automobilį užtrunka parduoti savaitę, kartais mėnesį ar du. Kuo automobilis senesnis, kuo daugiau turi trūkumų, kuo didesnę nei vidutinę tokių automobilių kainą užsibrėžėte gauti, tuo ilgiau užtrunka parduoti tokį automobilį. Pateikus automobilį supirkėjui, automobilis iš namų iškeliauti gali dar tą pačią dieną.
  • Nereikalingos papildomos išlaidos, kurios atsirandant dedant skelbimus į interneto portalus. Nors yra pakankamai daug nemokamų skelbimo lentų, visgi populiariausios, didžiausios ir didžiausią efektą duodančios skelbimų lentos yra mokamos. O skelbiant ilgai, ši suma vis didėja. Kuo ilgiau neparduodamas automobilis, tuo didesnė jo pardavimo išlaidos.
  • Nereikia galvoti kur laikyti automobilį. Tai ypač aktualu tuomet, kai jau įsigyjate naują automobilį, o garaže telpa tik vienas automobilis. Žinoma, parduodamą seną automobilį galima laikyti pardavimo aikštelėse, bet tai vėl papildomos išlaidos.

Taigi, paskaičiavus, jog sutaupote laiko, kurį reiktų skirti automobilio aprodymams ir važiavimams, kiek nereikia mokėti už automobilio stovėjimą aikštelėse ar interneto skelbimo talpinimą, tai, taip sakant, „išeina ant lygių“, t.y. jūs nieko neprarandate besinaudodami automobilių supirkėjų paslaugomis.

8 (2)

Kodėl naudinga supirkinėti? Kur čia „šuo pakastas“?

Lietuviai tokie jau žmonės, jog visada nori sužinoti, kur čia nauda tiems, kurie tuos automobilius superka. Tiek reklamos, toks noras sudominti tuos, kurie nori atsikrayti savo automobilio, jog darosi įtaru – kodėl? Juk norinčiam parduoti automobilį, šį paslauga yra naudinga, o kokie privalumai jau aptarėme. Tuo tarpu kokią naudą gauna automobilį įsigijusi įmonė? Ką su tais automobiliais daro?

Kaip teigia patys supirkėjai, dažnai automobilių defektai „mušantys“ šių kainą yra minimalūs ir sutvarkyti automobilį daug nekainuoja. Vos truputį investavus, galima parduoti tą patį automobilį daug brangiau. Taigi, supirkėjai atnaujina automobilius, juos sutvarko ir vėl parduoda bei iš to uždirba.

Dažnai galima matyti, jog superkami ir nevažiuojantys automobiliai. Šie dažniausiai tampa „donorais“. Automobilis išrenkamas dalimis, jog veikiančios, nesugadintos ir nepasenusios detalės yra parduodamos. Tai ilgas procesas reikalaujantis specifinių žinių, todėl pavieniai žmonės automobilių neišrinkinėja. Tuo tarpu supirkėjai pardavę detales gauna daugiau nei įsigyto automobilio kaina.

Kartais automobilis yra idealus ir jo nereikia tvarkyti. Tačiau nekantrus pardavėjas tiesiog norėjo juo atsikratyti. Automobilių supirkėjai tokį automobilį tiesiog kantriai pardavinėja tol, kol atsiranda naujas savininkas. Tereikia kantrybės.

Kur ieškoti automobilių supirkėjų?

Norintys parduoti savo automobilį kuo greičiau, gali kreiptis į skirtingus automobilių supirkėjus, kurie pateiks savo pasiūlymus. Supirkėjų kontaktus galima rasti internete, skelbimų lentose, socialiniuose tinkluose. Dažnai jų kontaktai šmėžuojaant  miestų aikštėse ar sankryžose pastatytų automobilių kėbulų. Tačiau norintys padaryti paprasčiau, dažniausiai kreipiasi į populiarius, internete dažniausiai šmėžuojančius supirkėjus, arba į portalus, tokius kaip automobiliosupirkimas.lt ar automobiliusupirkejai.lt, kurie vienija didžiausius automobilių supirkėjus. Pardavėjui tiesiog tereikia užpildyti anketą, kurioje įvedami svarbiausi duomenys apie automobilį, pavyzdžiui,  automobilio markė, modelis, pagaminimo metai, darbinis variklio tūris, kuro tipas ir pan. Taip pat reikia pateikti automobilio nuotraukas, kuriose matyti automoblio kėbulas, salonas, pažeidimai. Šią užklausą gauna visi sistemoje užsiregistravę automobilių supirkėjai ir teikia savo kainos pasiūlymus. Taigi, pardavėjui telieka išsirinkti tą, kuris pasiūlo daugiausiai arba atrodo patikimiausias (o gal maloniausiai bendraujantis) bei su juo pasirašyti pardavimo sutartį. Tai dažniausiai užtrunka vos dieną ir senasis automobilis iškeliauja.

automobiliusupirkejai.lt