Lietuviai Švedijos ralyje – dešimtuke su nuotykiais

Arctic Energy WRT_2_nuotr. Aistės KirsnytėsVienintelis Lietuvai atstovaujantis ekipažas WRC Švedijos ralyje šeštadienio greičio ruožuose gerino asmeninius rezultatus. Po 11 greičio ruožų Deivido Jociaus ir Donatos Zvicevičiaus duetas savo klasėje užima 9-ą vietą, o bendroje įskaitoje yra 45-i. Visgi nuotykių bei netikėtų incidentų trasoje lietuviai neišvengė.

Nepaisant to, kad „Arctic Energy World Rally team“ komandos sportininkams teliko tik du komplektai padangų likusioms ralio dienoms, greičio jie nemažina. Tačiau šios dienos rezultatus 11 greičio ruože nulėmė ne padangų stygius, bet netikėtai sulūžusi sankaba. Mat, lenktynininkai iš Lietuvos finišuodami 52-oje vietoje bendroje įskaitoje, jie savo klasėje prarado dvi pozicijas – iš 7-os vietos nukrito į devintąją.

„Dešimtas greičio ruožas galėjo būti mums paskutinysis ruožas Švedijos ralyje. Mat, prieš pat 11 greičio ruožą mums dingo sankaba, o jame startuojant su „starteriu“ užsivesti nepavyko. Labai gerai, kad starte buvo stiprių Švedijos gaisrininkų brigada, kuri mums padėjo išjudėti iš starto vietos. Jei per 20 sekundžių nebūtume išstartavę, teisėjai mus galėjo diskvalifikuoti. Gerai, kad viskas baigėsi laimingai, – po pirmų šeštadienio greičio ruožų sakė D. Jocius. – Šiaip ne taip užbaigę 11 greičio ruožą, pasiekėme savo aptarnaujantį personalą serviso zonoje. Susitvarkę sankabą toliau tęsime varžybas ir dėl geresnių pozicijų dar tikrai pakovosime“.

Devintą greičio ruožą absoliučioje įskaitoje Deividas Jocius baigė 39-oje vietoje, dešimtą greičio ruožą – 45-oje vietoje, o vienuoliktą greičio ruožą su garsiuoju „Colin‘s Crest“ tramplynu – 52-oje pozicijoje. Tuo tarpu savo klasėje jie buvo atitinkamai šešti, devynti bei trylikti. Dėlto lietuviams pavyko šoktelti į viršų ir įsitvirtinti dešimtuke savo klasėje.

Po 11 greičio ruožų „Arctic Energy World Rally team“ komandos sportininkai savo klasėje klasifikuojami aukštoje 9-oje vietoje iš 18 ekipažų. Beje, iš jų net dviems komandoms dėl avarijų teko pasitraukti iš kovos.

Tuo tarpu lyderių trejetuke vėl pasikeitimai. Vienintelis belgas Thierry Neuville‘as išlaiko stabiliai sau iškovotą pirmąją vietą. O štai dėl antrosios ir trečiosios vietos vyksta inirtingos kovos kiekvienoje distancijoje. Šiuo metu antrąja vieta džiaugiasi airis Craigas Breenas, o trečiąja vieta turi tenkintis iš antrosios nukritęs norvegas Andreas Mikkelsenas.

Nuotr. Aistės Kirsnytės

www.auto-bild.lt