„Porsche Baltic“ komandai – paskutinis sezono išbandymas

Porsche_1

Artėjantį savaitgalį geriausioje lenktynių trasoje Estijoje, Pernu „Auto24Ring“, vyks Baltijos šalių ilgų distancijų lenktynių čempionato (angl. „Baltic endurance championship“) ketvirtasis, finalinis etapas. Jame varžysis ir „Porsche Baltic“ komanda.

„Tai, ką mums pavyko pasiekti per šiuos metus, galima vertinti tik vienu žodžiu – puikiai. Naujai surinkta komanda sugebėjo solidžiai pasirodyti tiek BEC4H, tiek Palangos 1006 km lenktynėse ir jau pirmaisiais metais kovoti dėl aukščiausių pozicijų visame ilgų distancijų lenktynių čempionate“, – teigia „Porsche Baltic“ komandos vadovas Robertas Kupčikas.

Tikisi būti antroje vietoje

„Porsche Baltic“ komanda 2018 m. sezone važiuoja „Porsche Cayman GT4 Clubsport“ automobiliu. Jis turi 3,8 l darbinio tūrio šešių cilindrų variklį, pasiekiantį 385 AG bei 420 Nm. Galiniais ratais varomame automobilyje sumontuota 7 laipsnių automatinė PDK pavarų dėžė, o jo svorio balansas tarp priekinės ir galinės ašių yra idealus – 50:50. Tokios automobilio savybės leido vairuotojams per trumpą laiką prie jo adaptuotis ir pasiekti aukštus rezultatus.

Po trijų BEC4H etapų „Porsche Baltic“ komanda užima antrąją vietą GT klasėje. Paskutiniame etape Pernu trasoje prie „Cayman GT4 Clubsport“ vairo sėdės Andrius Šlimas, Ramūnas Šeduikis, Martynas Žilinskas ir komandos vadovas R. Kupčikas.

Žilinskui tai bus ne pirmos lenktynės „Porsche Baltic“ komandos gretose.

„Visas šis sezonas suteikė daug emocijų, patirties ir džiaugsmo, tad nusiteikimas prieš paskutinį etapą irgi labai pozityvus. Nors oras žadamas įvairus, bet mes pasiruošę visoms sąlygoms. Pernu trasa yra geriausia Baltijos šalyse, čia važiuoti visada smagu. Tiek šiemet, tiek pernai daug kartų lankiausi Pernu, tad tikimės parodyti viską, ką galime geriausia“, – optimistiškai prieš varžybas nusiteikęs kalbėjo M. Žilinskas.

Jis pridūrė besidžiaugiantis, jog su „Porsche“ pavyko įgyvendinti tokio lygio projektą – suteikti progą lenktynių mėgėjams tapti tikrais profesionalais. Komandos nariai, dar nesibaigus šių metų sezonui, jau turi numatę iššūkius 2019-iems metams.

Porsche_2

Prisijungė po „Porsche Driving Academy“

Šaduikis prie „Porsche Baltic“ komandos prisijungė tik prieš finalinį etapą, tačiau neslepia – apie lenktynes galvojo ne kartą.

„Lenktyniauti profesionalioje komandoje tokio aukšto lygio varžybose kaip Baltijos šalių ilgų distancijų lenktynių čempionatas – kiekvieno automobilių mėgėjo svajonė. Mintis prisijungti prie „Porsche Baltic“ komandos kirbėjo jau anksčiau, o matant aukštus rezultatus pirmoje sezono pusėje, motyvacija tik didėjo. Apie konkrečius tikslus ar pozicijas šio savaitgalio lenktynėse kalbėti nenoriu – tai visada sukelia bereikalingą įtampą, tačiau tikiuosi gerai praleisti laiką profesionalų kompanijoje“, – teigia automobilių sporto mėgėjas R. Šaduikis.

Šlimas prisijungti prie komandos nusprendė sudalyvavęs R. Kupčiko vedamuose „Porsche Driving Academy“ mokymuose. Juose vairuotojai įvairiose lenktynių trasose išbando „Porsche“ automobilius, mokosi įveikti posūkius, atrasti stabdymo taškus ir analizuoja savo važiavimus, daromas klaidas bei ieško būdų tapti greitesniais.

„Į automobilių sportą įsitraukti norėjau jau seniai, esu dalyvavęs ne vienoje sportinio vairavimo akademijoje. Po pastarųjų „Porsche Driving Academy“ mokymų Robertas pasiūlė sudalyvauti varžybose ir išbandyti save aukščiausio lygio renginyje. Labai didelių lūkesčių neturiu – tikiuosi tiesiog sėkmingai baigti varžybas“, – teigė A. Šlimas.

Šį savaitgalį Pernu trasoje vyks ne tik Baltijos šalių ilgų distancijų lenktynių čempionatas, bet ir Baltijos šalių žiedinių lenktynių čempionatas bei kitos varžybos. Penktadienį vyksta visų dalyvių treniruotės, o šeštadienį įvairios lenktynės, tarp jų – ir ilgų distancijų, kuriose kartu su 19 kitų komandų dalyvaus ir „Porsche Baltic“.

„Porsche Racing Academy“ – tai Vilniaus „Porsche“ centro jau ne vienerius metus vystomo projekto „Porsche Driving“ dalis, kurio tikslas – įprastą vairavimo patirtį perkelti į naują lygį. Daugiau informacijos: www.porschedriving.lt

„Porsche“ atstovas Lietuvoje „Prime Auto“ priklauso tarptautinei įmonių grupei „Modus Group“, kuri vykdo veiklą automobilių prekybos ir techninio aptarnavimo, nekilnojamojo turto vystymo, automobilių aikštelių valdymo ir energetikos srityse. Įmonių grupei iš viso priklauso 20 įmonių.

www.auto-bild.lt