„Moterų ralio“ ekipažų stilių šiemet vertins „L’Officiel Lithuania“

Organizatorių nuotr.

Kasmet pavasarį vykstantis nuotaikingas automobilių sporto renginys „Moterų ralis“ tęsia tradiciją ir profesionalių mados žinovų pagalba rinks „Stilingiausią ekipažą“. Šiemet „Moterų ralio“ komandai talkins tarptautinis mados žurnalas „L‘Officiel Lithuania“. Stilistė, žurnalo vyriausioji redaktorė Agnė Jagelavičiūtė vadovaus specialiai suburtai vertinimo komandai.

„Jau pirmojo „Moterų ralio“, vykusio prieš penkerius metus, metu supratome, kad būsime itin spalvingi, nes komandos nori ne tik varžytis ir laimėti, bet ir parodyti save, savo išradingumą ir stiliaus pojūtį. Kelerius metus iš viso būrio moterų išrenkame „Stilingiausią ekipažą“. Daugėjant komandų, o moterims tampant vis labiau išradingesnėmis, pamatėme, kad be stilistų pagalbos neišsiversime. Šaunu, kad šiemet mums talkins solidžią reputaciją turintys profesionalai“, – sako viena iš „Moterų ralio“ organizatorių Neringa Simson.

Organizatorių nuotr.

Ji pabrėžė, kad „L‘Officiel Lithuania“ šiemet sutiko tapti „Moterų ralio“ stiliaus partneriu ir suburs komandą, kuri iš daugiau nei pusketvirto šimto ekipažų išrinks stilingiausiai pasipuošusių moterų ekipažą.

„Panašu, kad mūsų žurnalo redakcijos laukia nemenkas darbas. Moterų aprangą vertinsime iš nuotraukų, ir jų teks peržiūrėti kelis tūkstančius. Žinau, kad pernai tai buvo sunkus darbas. Turime pateisinti ne tik mūsų partnerių „Moterų ralio“, bet ir dalyvaujančių moterų bei merginų lūkestį. Jau aptarėme ir vertinio kriterijus, kuriais remsimės. Agnė Jagelavičiūtė iš ekipažų tikisi stiliaus ir pomėgio vairuoti sinergijos, o vertinant vadovausimės šūkiu „Vairuok stilingai!“. Žinoma,  nepamirštant, kad stilingas vairavimas pirmiausia yra saugus vairavimas“, – kalbėjo „L‘Officiel Lithuania“ prodiuserė Elena Puidokaitė.

„L’Officiel Lithuania“ nuotr.

Kaip teigia E. Puidokaitė, vertinant ekipažų aprangą, bus atsižvelgta į tai, kaip komandos suprato užduotį, kiek buvo kūrybiškos, ar „pasuko galvą“ ir atrado kažką naujo. Jos teigimu, bus svarbu vientisumas ir užbaigtumas: turi būti pagalvota nuo batų iki plaukų galiukų. Atrinkusi keletą komandų, komisija vertins ir tai, ar ekipažo pavadinimas derėjo su pasirinkta apranga.

Organizatorių nuotr.

„Iš tikrųjų noriu padrąsinti visas moteris eksperimentuoti, ieškoti, kurti. Tikiu, kad komandos su užduotimi susidoros. Moterys iš prigimties yra išradingos, jos žino, kad net ir viena aprangos detalė gali būti išskirtinė. Taip, reikia laiko toms kūrybinėms paieškoms, bet to laiko dar yra kone du mėnesiai – susitikite su draugėmis kavinėje, paskaitinėkite mados dienoraščius, pavartykite žurnalus, paieškokite įkvėpimo drauge“, – ragina „L‘Officiel Lithuania“ prodiuserė Elena Puidokaitė.

„Moterų ralio“ organizatorė Neringa Simson primena, kad visos dalyvės bus informuotos apie tai, kokia yra ralio aprangos tema. O kol dar vyksta registracija, galima keisti komandos pavadinimą.

„Žinau, kad moterys galvoja, jog turi daug laiko, bet taip nėra. Du mėnesiai prabėgs labai greitai, todėl visas moteris kviečiu jau dabar pasitempti ir atlikti namų darbus – sugalvoti, kuo rengsitės ralio dieną. Primenu, kad visi ekipažai prieš renginį fotografuojasi prie specialios renginio foto sienelės“,  – sako N. Simson.

O kol vyksta registracija, moterys jau rodo savo išradingumą. Pasirinkti ekipažų pavadinimai leidžia spėti, kad dėl stilingiausiojo vardo moterys nusiteikę kovoti rimtai. Tarp ekipažų pamatysime ir jau žinomus pavadinimus, ir visiškai naujus: „Turbo sraigės“, „Ralio solistės“, „Sėlinančios vapsvos“, „Baikit, nemanau“, „Pagauk vėją“, „Laumės ratuose“, „Turbo varnos“, „Step by step“, „Stichija valdo“, „Damutės prie kavutės“, „Benedikto vanagės“, „Pašėlusios kojotės“, „Run4fun“, „Rūkstančios padangos“.

„Moterų ralis“ vyks balandžio mėn. 27 d. Registracija į renginį dar vyksta.

Apie „Moterų ralį“

Nuotaikingas automobilių sporto renginys „Moterų ralis“ Lietuvoje organizuojamas nuo 2015 metų. Tai analogo Lietuvoje neturintis masiškiausias renginys „ant ratų“, skirtas tik moterims. Vos gimęs „Moterų ralis“ sulaukė gausaus dalyvių skaičiaus ir tapo vienu laukiamiausių aktyvių moterų laisvalaikio renginiu.

Organizatorių nuotr.

„Moterų ralio“ vienas tikslų – vairavimo kultūros ir saugumo kelyje didinimas. Ralio varžybos vyksta pagal Kelių eismo taisykles, čia svarbiausia skubėti lėtai. Kelių šimtų kilometrų trasoje ralio dalyvių laukia lankytini objektai, nuotaikingos užduotys bei specialios vairavimo rungtys. Dalyvaudamos varžybose moterys įgauna daugiau vairavimo, orientavimosi kelyje patirties.

2018 metais užfiksuotas Lietuvos rekordas – „Masiškiausias moterų sporto automobiliais renginys“ (320 ekipažų, kuriuos sudarė 1 250 moterų).

Daugiau informacijos apie renginį ir registraciją galima rasti svetainėje www.moteruralis.lt bei socialinio tinklo Facebook paskyroje „Moterų ralis“.

www.auto-bild.lt