„Porsche Baltic“ komanda 2019-ųjų sezoną atidarė užimdama prizinę vietą

Savaitgalį Latvijoje, Rygos „Bikernieki“ sporto komplekse, vyko „DeWalt Grand Prix“ lenktynių festivalis, o pagrindinis viso savaitgalio renginys – pirmasis Šiaurės Europos šalių ilgų distancijų čempionato (NEZ6H) etapas. Jis puikiai susiklostė „Porsche Baltic“ komandai: GT–AM klasėje ji užėmė antrą vietą.

„Vos pristačius komandą ir nuvykus į pirmąsias treniruotes, pamatėme didelį jos potencialą. Mūsų vairuotojai – ambicingi maksimalistai, visur ir visada siekiantys geriausių rezultatų, toks požiūris buvo gerai matomas visose treniruotėse. Varžybose jis taip pat niekur nedingo – vairuotojai atidavė visas jėgas ir aukštas rezultatas tai įrodo“, – teigia „Porsche Baltic“ komandos vadovas Robertas Kupčikas.

Rezultatyvios 6 valandos

„Porsche Baltic“ komandą sudarė trys lenktynininkai, jau važiavę jos gretose 2018 m. sezone (Martynas Žilinskas, Ramūnas Šeduikis ir Andrius Šlimas) bei viena naujokė – Ieva Šlimas.

Visi sportininkai demonstravo stabilų, greitą važiavimą ir todėl komandos tempas nekrisdavo vairuotojams pasikeitus, o patyrusio R. Kupčiko pamokos bei parengta lenktynių strategija leido pasiekti puikų rezultatą.

„Porsche Baltic“ komanda GT-AM klasėje užėmė antrą vietą, o bendrojoje NEZ6H įskaitoje – 11.

Laukia aktyvus sezonas

„Porsche Baltic“ šiame sezone, kaip ir pernai, varžosi lenktynėms gamykloje parengtu „Porsche Cayman GT4 Clubsport“ modeliu. Puikias jo valdymo savybes užtikrina idealus (50:50) svorio paskirstymas tarp priekinės ir galinės ašių, o gerą įsibėgėjimą – 3,8 l darbinio tūrio variklis, pasiekiantis 380 AG pajėgumą bei 420 Nm sukimo momentą. Pavarų dėžė – automatinė 7 laipsnių PDK.

Kai kurios detalės „Cayman GT4 Clubsport“ modelyje yra tos pačios, kaip ir „911 GT3 Cup“ – pavyzdžiui, visa priekinė pakaba.

Lenktyniniame automobilyje sumontuota speciali reguliuojama ABS sistema, stabilumo kontrolė, oro kondicionierius.

Šių metų NEZ6H čempionate vyks keturi etapai – be jau įvykusio praėjusį savaitgalį, sportininkai birželio 14-16 dienomis keliaus į antrąjį etapą „Botniaring“ trasoje Suomijoje, rugpjūčio 16-18 – vėl grįš į Latvijos „Bikernieki“ kompleksą, „Riga Summer Race“ festivalį, o rugsėjo 20-22 aplankys Estiją, Pernu „Auto24Ring“ trasą.

Organizatorų nuotr.

www.auto-bild.lt