R. Baciuška iškovojo kelialapį į Pasaulio ralio-kroso čempionato etapo Švedijoje pusfinalį

Paskutinė Pasaulio ralio-kroso čempionato šeštojo etapo Švedijoje diena dalyvius pasitiko lietumi. O legendinėje Holjes trasoje superautomobilių klasės dalyviams išvystyti greitį sunkino šlapias gruntas ir slydi danga. Dėlto nemažai dalyvių slydo iš trasos ribų ar tiesiog apsiskudavo joje. „GCK Academy“ komandos jauniausiam nariui, lietuviui Rokui Baciuškai pavyko išvengti klaidų ir prasibrovė į „WorldRX“ pusfinalį.

Pirmoji Pasaulio ralio-kroso čempionato diena Švedijoje lietuviui Rokui Baciuškai pasibaigė ne itin džiugiomis naujienomis. Po pirmųjų dviejų kvalifikacinių važiavimų, susumavus jų rezultatus, lenktynininkas iš Tauragės buvo pirmasis už brūkšnio, kuris nepatenka į „WorldRX‘ šeštojo etapo pusfinalį.

Lenktynininką guodė tai, kad dar ne viskas prarasta, nes liko 3 ir 4 kvalifikacijos. Tačiau antrąją dieną Holjes miestelyje įsikūrusi ralio-kroso trasa dalyvių nelepino geromis sąlygomis. Trasoje buvo labai slidu bei nebuvo gero sukibimo.

Nepaisant to, „GCK Academy“ komandai atstovaujantis Rokas Baciuška išvengė incidentų ir savo važiavimą baigęs trečias kvalifikacijoje parodė 10 laiką. Tai leido jaunam sportininkui iš tryliktos vietos keturiomis pozicijomis šoktelti į viršų ir užimti 9 vietą bendroje dalyvių rikiuotėje.

Paskutinėje ketvirtojoje kvalifikacijoje „Supercar“ klasės dalyviams teko spręsti galvosūkis su kokiomis padangomis startuoti. Mat, tam tikra trasos dalis buvo sausa, kita – šlapia.

Lietuvis, „GCK Academy“ komandos narys, rinkosi sausai dangai skirtas padangas ir dėl geriausių pozicijų turnyrinėje lentelėje teko kovoti ketvirtame paskutinės kvalifikacijos važiavime. Joje R. Baciuškas parodė antrą geriausią laiką. O jo važiavimą laimėjos švedas Sebastianas Erikssonas.

Bendroje ketvirtos kvalifikacijos dalyvių lentelėje lietuvio laikas buvo 7, o susumavus visų keturių kvalifikacijos rezultatus, R. Baciuška užėmė 8 vietą ir iškovojo kelialapį į pusfinalį Pasaulio ralio-kroso čempionate.

Organizatorių nuotr.

www.auto-bild.lt