Ar atliekate visus 9 svarbius žingsnius, valydami savo automobilį?

Šio Suzuki Swift vaizdas mus sukrėtė. Tikrai verta reguliariai valyti savo automobilį, nes tik taip pavyks išsaugoti didesnę jo vertę ir tik tada jis nekels grėsmės ir kitiems eismo dalyviams. Kurias vietas reikia atidžiai apžiūrėti ir kruopščiai išvalyti, dabar ir aptarsime.

purvas automobilyje

Variklio skyrius: vandens rezervuaras pilnas kompostuotų medžių lapų, nutekėjimo latakai užsikimšę, visi kiti užkaboriai labai purvini arba stipriai užsiteršę.

Durelės: guminiai sandarikliai apsamanoję ir užžėlę. Visi vandens nutekėjimo latakai ir grioveliai durelėse užakę.

Kėbulas: purvas ties stogo sandūros juostelėmis ir langų rėmuose, apsamanoję sandarikliai.  

Degalų bako dangtelis: apsauginio dažų sluoksnio po juo nelikę nė padujų, o ir itin daug purvo čia priskretę. Nenuostabu, kad dangtelis sunkiai užsidaro.

Bagažinės dangtis: rėmuose matyti susikaupusio smėlio ir žemių, guminiai sandarikliai purvini ir tinkamai neužsandarina ertmės.

Taigi teks gerokai paplušėti ir pats laikas įjungti dar ir aukšto slėgio valymo ir plovimo įrangą. 

Taip pašalinsite purvą iš visų kampų: švarinimasis žingsnis po žingsnio

1. Išsiurbkite išorinius kampus

vyras valo Suzuki Swift automobilį
Išsiurbkite purvą, kurį galima surinkti siurbliu, ir sudrėkinti purvinas vietas. Po to stipria vandens srove derėtų nuplauti prie durelių ir bagažinės dangčio rėmų prilipusius nešvarumus. Net ir darbuojantis itin atsargiai nepavyks išvengti, kad į vidines ertmes nepatektų nė lašelio vandens. Vadinasi, po to dar būtina rasti laiko viską nusausinti.

2. Sudrėkinkite purvą

vyras valo Suzuki Swift automobilį su valikliu
Negailėkite valiklio – užpurkškite jo pakankamai ir leiskite išmirkti, tai padės purvui atmirkti prieš pagrindinį plovimą.

3. Paruoškite valymui variklio skyrių

vyras valo Suzuki Swift automobilį su valikliu
Mūsų tikslas ne išplauti variklį, o tik išvalyti nuo purvo visus kampus. Specialus koncentruotas valiklis padės greičiau ir tinkamai atitirpdyti purvą. Atsargiai: jokiu būdu nelieskite automobilio elektronikos!

4. Naudokite aukšto slėgio plovimo įranga

vyras valo Suzuki Swift automobilį su aukšto slėgio srove
Atidarykite visas dureles ir dangčius. Nuo viršaus į apačią išpurkškite visus rėmus, po to imkitės visų durelių ir dangčių kraštų.

5. Valykite vandens rezervuarą

vyras valo Suzuki Swift automobilį
Per ventiliacijos angas čia patenka daug nešvarumų, kurie gali užkimšti nutekėjimo kanalus. Atsargiai nuimkite plastikinį uždangalą ir viską išvalykite.

6. Nepamirškite tolimiausių kampų

vyras valo Suzuki Swift automobilį
Rankomis nuodugniai išvalykite visus tolimiausius kampus, kraštus ir užkaborius, nes su aukšto slėgio plovimo įranga ne visur pavyks pasiekti. Likusius nešvarumus nušluostykite šluoste

7. Sutepkite vyrius

vyras valo Suzuki Swift automobilį
Nepamirškite tinkamai sutepti durelių ir dangčių vyrius, taip pat ir variklio skyriaus dangčio. Degalų bako dangtelio atidarymo mechanizmą irgi būtina supurkšti atitinkama apsaugine priemone.  

8. Išvalykite nutekėjimo latakų angas

vyras valo Suzuki Swift automobilį
Palei langų sandariklius susirenkantis vanduo patenka į specialias durelėse esančias angas ir iš ten turėtų nutekėti. Kelią nutekėjimui pavyks atlaisvinti paprasčiausia viela.

9. Siurbkite saloną

vyras siurbia Suzuki Swift automobilį
Nešvarumų sankaupų randama ne tik automobilio išorėje, bet ir Swift viduje. Kruopščiai išsiurbkite saloną, o sėdynių apmušalų valiklis padės pašalinti stipriau prilipusius ir labiau įsisenėjusius nešvarumus.

Pripažįstame, išvalytam Suzuki Swift grožio konkurse gal ir nepakaks balų laimėti pirmą vietą, bet bent jau jo kėbulą ir pakabą apsaugosime nuo rūdžių antpuolio ir kitokių nešvarumų keliamų negandų.