Paskelbtos naujojo „SEAT Leon“ kainos – jau galima nusipirkti

Kaina prasideda nuo 17 500 eurų – išankstinis pardavimas jau prasidėjo. Lietuvos atstovybėse automobilis pasirodys birželio mėnesį, o „Leon Sportstourer“ – kompaktinės klasės universalas – pasirodys vasaros gale, rašoma pranešime spaudai.

Naujasis „SEAT Leon“ yra pats moderniausias ir pažangiausias automobilis, kurį „SEAT“ kada nors yra sukūrusi. Įmonė yra investavusi daugiau nei 1,1 mlrd. eurų, norėdama rinkai pateikti  dinamiško ir patrauklaus dizaino automobilius, turinčius efektyvesnius variklius ir naujos kartos skaitmeninius sprendimus su pagalbos vairuotojui sistemomis.

Iš visų šios markės automobilių „SEAT Leon“ visada buvo geriausiai parduodamas modelis, tai įrodo daugiau nei 2,2 mln. vienetų pardavimas visame pasaulyje.

Ketvirtoji karta skirta tęsti šį pasiekimą ir perkelti ryšį, efektyvumą, dinamiškumą bei saugumą į aukštesnį lygį. 

Siekiant patenkinti visų klientų poreikius, „Leon“ rinkai yra pristatomas su penkiomis skirtingomis patobulintomis variklių versijomis: benzininiu varikliu (TSI), dyzeliniu varikliu (TDI), ekologišku hibridiniu varikliu (eTSI) ir elektriniu hibridiniu varikliu (eHybrid).

Klientas turi galimybę pasirinkti savo automobilį su tinkamos galios varikliu nuo 110 AG iki 204 AG. Jei to nepakanka, verta laukti, kol pasirodys „CUPRA Leon“, nes šio automobilio variklio galia siekia iki 310 AG.

Dar tobulesnė standartinė komplektacija

Naujasis „Leon“ yra pirmasis „SEAT“ markės automobilis, kuriame be turtingos komforto įrangos yra visos ryšio paslaugos. Dėl integruotos „eSIM“ kortelės automobilis yra nuolat prijungtas prie interneto, o tai leidžia atnaujinti navigacijos informaciją ir valdyti automobilio funkcijas išmaniuoju telefonu. Ši sistema vadinama „SEAT Connect“.

Ryšys taip pat garantuojamas, nes „SEAT Full Link“ sistema belaidžiu būdu per „Android Auto“ arba „Apple CarPlay “ mobiliuosius įrenginius jungia prie transporto informacinės ir pramogų sistemos.

Keturi komplektacijos lygiai: „Reference“, „Style“, „Xcellence“ ir „FR“.

„Reference“

Modernus automobilis gali būti įperkamas ir tuo pačiu pasiūlyti daug patogumo ir saugos įrangos. LED priekiniai ir galiniai žibintai geresniam matomumui ir gražesnei išvaizdai užtikrinti.

Automobilius, pėsčiuosius ir dviratininkus aptinkanti įspėjimo dėl galimo susidūrimo sistema „Front Assist“ bei eismo juostos išlaikymo sistema „Lane Assist“.

Automatinė klimato valdymo sistema„Climatronic“, šildomos priekinės sėdynės, oda aptrauktas šildomas daugiafunkcis sportinis vairas. O norint geriau susisiekti su automobiliu ir kitais – „Media System Plus “ su 8,25 colio jutikliniu ekranu ir „Bluetooth“ laisvų rankų įranga.

„Style“

Jei reikia daugiau patogumo, patobulinto praktiškumo ir stiliaus, komplektacijos lygis Style, be daugybės patogumų ir saugos, siūlo automatinę 3 zonų klimato valdymo sistemą „Climatronic“, kurią taip pat gali valdyti galinis keleivis, „Park Assist“ sistemą, padedančią patogiai pastatyti savo automobilį bei 16 colių lengvojo lydinio ratlankius.

„Xcellence“

Tiems, kurie nori elegantiškos išvaizdos, maksimalaus patogumo ir naujausių technologijų, komplektacijos lygis “ Xcellence visa tai siūlo. Šviesios metalinės detalės, 17 colių lengvojo lydinio ratlankiai ir LED galiniai žibintai nuo vieno krašto iki kito.

Skaitmeninis rodmenų blokas, navigacijos sistema „Plus“ su 10 colių jutikliniu ekranu ir „SEAT Full Link“ išmaniojo telefono integracija, galimybė belaidžiu būdu naudoti tiek „Android Auto“, tiek „Apple Car Play“ funkcijas. Galinio vaizdo kamera, pritaikyta greičio palaikymo sistema su automatiniu tolimųjų šviesų valdymu „Light Assist“.

„FR“

Kai yra svarbu sportiškumas ir stilius, geriausiai tinka komplektacijos lygis „FR“ .

Dėl 18 colių lengvojo lydinio ratlankių, priekyje ir gale esančių „FR“ dizaino bamperių, taip pat dėl juodos spalvos blizgių šoninių langų apdailų, ryški išvaizda yra garantuota. Salone nustebins perforuota oda aptrauktas vairas su pavarų perjungimo svirtimis rankiniam pavarų perjungimui. Juodos salono lubos ir sportiškos sėdynės su raudonomis siūlėmis.

Automobilio komplektaciją galima papildyti priedais. Galima įsigyti įvairius saugos ir patogumo paketus, įskaitant moderniausias pagalbos vairuotojui sistemas.

Žibintai yra svarbi naujojo „Leon“ dizaino dalis. Priedai apima galingesnius LED žibintus ir aplinką sudarantį daugiaspalvį LED interjero apšvietimą “Wrap Around“.

 „SEAT Leon“ yra pagrįstas patobulinta MQB Evo“ važiuoklės platforma. Tai leidžia lanksčiai pasirinkti automobilio dydį ir siūlo visiškai naujas galimybes naujos kartos automobilio matmenims realizuoti.

Naujasis penkiaduris „SEAT Leon“ yra 4368 mm ilgio (+ 86 mm), 1800 mm pločio (- 16 mm) ir 1456 mm aukščio (- 3 mm). Važiuoklės bazė yra 2686 mm, tai yra 50 mm ilgesnė nei trečiosios kartos „SEAT Leon“.

„SEAT Leon Sportstourer“ kompaktinės klasės universalas yra 4642 mm ilgo (+ 93 mm), 1800 mm pločio (- 16 mm) ir 1448 mm aukščio (- 3 mm).  Važiuoklės bazė yra 2686 mm, panašiai kaip ankstesnėje versijoje, tai yra 50 mm ilgesnė nei trečiosios kartos „SEAT Leon Sportstourer“.

Kaip ir jo pirmtakas, naujasis „SEAT Leon“ atrodo patraukliai, o automobilio savitumas yra akivaizdus. Lygus ir linijinis automobilio paviršius, griežtų formų ir švelnių išgaubimų kaita išryškina stilingą automobilio dizainą. Be išorinės estetikos, naujasis dizainas reiškia ir geresnę ekonomiją bei geresnę aerodinamiką.

Naujasis „SEAT Leon“ savyje sujungia patrauklią išvaizdą ir praktiškumą: 5 durų „SEAT Leon“ bagažo skyriaus talpa yra 380 litrų (tokio pat dydžio kaip ankstesnės versijos). Kita vertus, „Leon Sportstourer“ bagažo skyriaus talpa yra 620 litrų, tai yra virš 30  litrų didesnė nei ankstesnėje modelio versijoje, todėl tai yra viena didžiausių savo klasėje.

Naujasis „SEAT Leon“ yra suprojektuotas ir surinktas Martorelio gamykloje Barselonoje.