Rokas Baciuška laimėjo lenktynes ir pagerino trasos rekordą

Savaitgalį prasidėjo Lietuvos kartingo čempionatas. Pirmasis jo etapas vyko Anykščių kartodrome. Dėl pandemijos atidėtas Pasaulio ralio-kroso čempionatas suteikė galimybę Lietuvos čempionate po keleto metų pertraukos pasirodyti Rokui Baciuškai, rašoma pranešime.

„Galbūt pasirodys keista, bet man atrodo, nesu niekada tapęs Lietuvos čempionu. Nes labai anksti išvažiavau lenktyniauti į užsienį ir Lietuvoje juo taip ir netapau. Jeigu aplinkybės susiklostys palankiai, bandysiu dalyvauti visuose kartingo čempionato etapuose šiemet ir kovosiu dėl Lietuvos čempiono titulo,“ – prieš lenktynes sakė Rokas Baciuška.

Lietuvis lenktyniavo galingiausioje KZ2 klasėje, kurioje kovėsi 13 sportininkų. Iš viso į čempionatą suvažiavo daugiau kaip šimtas lenktynininkų – tiek dalyvių mūsų šalies kartingo čempionate nesikovė jau daugiau kaip dešimt metų.

Jau nuo pirmųjų treniruočių Rokas buvo neabejotinas savo klasės lyderis. Jis nesunkiai laimėjo kvalifikaciją ir pagerino Aukštadvario trasos rekordą – vieną ratą jis pravažiavo per 37,001 sek.

„Labai norėjau „išlipti“ iš 37 sekundžių, tačiau kvalifikacijoje to padaryti nepavyko. Esu važiavęs ir greičiau, tačiau per neoficialias treniruotes ir testus, tad toks laikas formaliai nebuvo užfiksuotas. Vis tiek esu labai patenkintas,“ – po kvalifikacijos sakė R. Baciuška.

Pusfinalyje R. Baciuškai teko pasistengti – jis „pramiegojo“ startą ir, nors startavo iš pirmos vietos, jau po pirmo posūkio liko tik penktas. Tačiau iki finišo sugebėjo aplenkti visus priešininkus ir laimėjo. 

Finalo scenarijus buvo paprastesnis – startavęs iš pirmos vietos jis taip iki finišo ir važiavo pirmas, artimiausią priešininką aplenkęs net aštuoniomis sekundėmis. 

Kitą savaitę Vilniaus Plytinės kartodrome vyks jau antrasis Lietuvos kartingo čempionato etapas, kuriame, jeigu niekas nepasikeis, Rokas ir vėl turėtų važiuoti. Be to, tą patį savaitgalį vyks ir ketvirtas virtualaus Pasaulio ralio-kroso čempionato etapas. Šį kartą sportininkai varžysis Hell trasoje Švedijoje.