Prasideda FIA Europos Kartingo akademijos taurės turnyras, kuriame ir vėl dalyvaus lietuvis

Dėl pandemijos ilgai atidėliotos pagaliau prasideda ir CIK-FIA kartingo akademijos taurės varžybos, rašoma pranešime. Į jas gali patekti tik po vieną kiekvienos šalies atstovą. Šiemet varžybose dalyvaus 46 valstybių sportininkai. Iš Baltijos šalių dalyvauja vienintelė Lietuva.

Pirmasis etapas jau šį savaitgalį vyksta „Adria“ lenktynių trasoje Italijoje. Visi sportininkai važiuoja su vienodais kartingais, vienodais varikliais ir vienodomis padangomis. Dėl to čia didžiąja dalimi gerą rezultatą lemia ne tiek technika, kiek sportininko sugebėjimai.

Šiais metais lenktynės bus rengiamos jau vienuoliktus metus iš eilės. Tai tarsi jaunųjų talentų kalvė, o į šių lenktynių rezultatus dėmesį visada atkreipia ir didžiausių gamyklinių komandų skautai. 

Pernai šį turnyrą laimėjo lietuvis Kajus Šikšnelis. Jis nuo pat pirmųjų varžybų buvo tarp greičiausių ir pelnytai nugalėjo tuo atkreipdamas viso pasaulio dėmesį ne tik į save bet ir į nedidelę šalį – Lietuvą. 

Dėl to šiemet garbingą pirmą startinį numerį jis perdavė kitam savo šalies atstovui. Tai graži tradicija. Tos šalies atstovas, kuris laimėjo Kartingo federacijos taurės turnyrą nugalėtojo pirmąjį numerį visada perduoda savo tėvynainiui. Lietuvos Kartingo federacija į varžybas išsiuntė Tomą Veilentą. Šis jaunuolis pirmajame šių metų Lietuvos kartingo čempionate Anykščiuose savo klasėje užėmė antrąją vietą.

„Tomas neturi tarptautinių lenktynių patirties, todėl mes nesitikime kažkokio stebuklo. Tiesiog manome, kad jam tai bus itin gera mokykla. Tomas įgaus daug patirties ir tikimės, tai paskatins jį dar labiau tobulėti ir siekti aukščiausių rezultatų,“ – apie T. Veilentą sako Lietuvos kartingo federacijos prezidentas Karolis Šikšnelis.

Lietuvos kartingo federacija skatina tuos sportininkus, kurie lenktyniauja tarptautinėse klasėse, todėl ir šiam turnyrui buvo pasirinktas Tomas Veilentas, kuris lenktyniauja „OK Junior“ klasėje.

Jau šiandien prasideda pirmosios treniruotės, po kurių paaiškės ko galima tikėtis iš lietuvio šiose varžybose. Rytoj sportininkai dalyvaus kvalifikaciniuose važiavimuose, o sekmadienį sužinosime ir pirmojo etapo nugalėtoją bei tai, kaip sekėsi vieninteliams Baltijos šalis atstovaujančiam lietuviui Tomui Veilentui.