Dėl pandemijos kartingo čempionato lenktynės pakibo ant plauko

Šį savaitgalį turi vykti Lietuvos kartingo čempionato etapas Aukštadvario kartodrome. Tačiau vakar Latvijai paskelbus apie tai, kad iš Lietuvos atvykstantys į Latviją privalo dviem savaitėms karantinuotis, lenktynių likimas pakibo ant plauko. Mat Lietuvos kartingo čempionatui teisėjauja teisėjų brigada iš Latvijos, rašoma pranešime.

„Latvijos teisėjai iš karto, vos sužinoję apie šį apribojimą, griežtai atsisakė vykti į Lietuvą. Teko skubiai ieškoti sprendimo mūsų šalyje,“ – pasakoja Lietuvos kartingo federacijos prezidentas Karolis Šikšnelis.

Pastaruosius kelerius metus Lietuvos kartingo sporte susiklostė tradicija samdyti teisėjus iš Latvijos siekiant objektyvumo ir nešališkumo. Tačiau aplinkybėms pasikeitus, reikėjo skubiai ieškoti išeities, kad nesužlugtų lenktynės. Juo labiau, kad Lietuvos kartingo čempionate šiemet dalyvauja kaip niekada daug lenktynininkų – į kiekvieną etapą susirenka po daugiau kaip šimtą dvidešimt sportininkų – tokios gausos dalyvių Lietuvos kartingo sportas nematė nuo pat nepriklausomybės atgavimo.

Į pagalbą Lietuvos kartingo federacijai atėjo teisėjų klubas „Startas“. Marius Mikluševičius iš karto sutiko vos per dvi dienas suburti kvalifikuotų teisėjų brigadą, kuri sutiktų teisėjauti lenktynėse.

„Mes labai dėkingi Mariui, kad suprato problemą ir sutiko mums padėti,“ – pasakoja K. Šikšnelis ir nori patikinti sportininkus, kad lenktynės vyks kaip numatyta.

Šeštadienį Aukštadvario kartodrome susikaus stipriausi Lietuvos kartingo meistrai. Organizatoriai laukia daugiau kaip šimto dvidešimties dalyvių, tarp kurių ir visi stipriausi šalies lenktynininkai, ką tik grįžę iš Pasaulio ar Europos čempionatų bei žada intriguojančią kovą net septyniolikoje klasių.

Lenktynės prasidės kvalifikaciniais važiavimais šeštadienį, nuo 11 valandos ryto.