Kajus Šikšnelis pateko tarp dvidešimties geriausių Pasaulio čempionate

Savaitgalį vyko Pasaulio kartingo čempionatas, kuriame Lietuvą atstovavo vienintelis Kajus Šikšnelis. Penkiolikmečiui teko varžytis su geriausiais pasaulyje lenktynininkais, tarp kurių buvo net penki Pasaulio čempionai ir daugybė žinomų pavardžių, tarp kurių ir Trulli, Wurz, Patrese ir kitų žinomų lenktynininkų atžalos.

Į Portugalijos Portimao lenktynių trasa susirinko net 177 sportininkai iš 42 pasaulio šalių. Trijų dienų lenktynėse sportininkams teko įveikti kvalifikaciją ir keturių atkrintamųjų važiavimų maratoną, po kurių ir paaiškėjo, kas pateks į finalą, kuriame leidžiama važiuoti tik 36 greičiausiems.

Kortas maišė itin permainingas oras – tai saulė, tai lietus kurį ir vėl keitė saulė, todėl buvo itin svarbu greitai prisitaikyti prie nesikeičiančių oro sąlygų. Lietuviui tai neblogai pavyko.

Po kvalifikacinių važiavimų Kajus Šikšnelis buvo klasifikuojamas devynioliktoje vietoje ir tai nuteikė optimistiškai. 

„Pagaliau galbūt sezono pabaigoje pradėsiu važiuoti savo tempu. Visą sezoną komandą kamavo techninės problemos, vis gesdavo varikliai,“ – pasakojo K. Šikšnelis.

Lietuvis atstovauja Italijos „Exprit Racing“ komandą, kurioje važiuoja ir Charlie Wurtz, buvusio Formulės 1 lenktynininko Alex Wurtz sūnus. Po kvalifikacijos lietuvis buvo greičiausias savo komandoje.

Susumavus atkrintamųjų važiavimų rezultatus Kajus smuktelėjo į 26 vietą, tačiau lengvai pateko į pagrindinį finalą, o tai jau didelis pasiekimas bet kuriam sportininkui. Jį, beje, aplenkė ir komandos draugas Charlie Wurtz, kuris liko 20-tas. Tokiose pozicijose jie ir startavo pagrindiniame finale.

Pasaulio čempionato finalas susiklostė dramatiškai. Po masinės avarijos lenktynės buvo sustabdytos ir pratęstos praėjus pusvalandžiui, kai trasa buvo išvalyta ir sudaužyti kartingai evakuoti.

Lenktynes pratęsus Callum Bradshaw iš karto ėmė tolti nuo savo persekiotojų ir užtikrintai nugalėjo su didele persvara.

Tuo tarpu lietuvis Kajus Šikšnelis sugebėjo aplenkti šešis konkurentus ir finišavo dvidešimtoje pozicijoje. Tai buvo paskutinės šio sezono lenktynės lietuviui.