Naujasis „Express Van“: „Renault“ minivenų šeima plečiasi

„Renault“ pristato naująjį „Renault Express Van“, rašoma pranešime. Naujasis „Express Van“ turi visus „Renault“ prekės ženklo kodus, kaip, pavyzdžiui, prekės ženklui būdingus C formos LED žibintus. Savo vertikaliu bamperiu ir aukštai išdėstytomis grotelėmis, banguotu variklio dangčiu ir aptakiomis linijomis naujasis „Express Van“ demonstruoja tiek tvirtumą, tiek dinamiškumą. Kuriant dizainą panaudotos patrauklios apdailos detalės ir chromuotos įlaidos. Galima rinktis iš penkių naujojo „Express Van“ kėbulo spalvų.

Funkcionalus, modernus ir praktiškas salonas 

Salone yra modernus horizontalus prietaisų skydelis, savo švariomis linijomis pabrėžiantis salono erdvumą. Naujajame „Express Van“ ypatingas dėmesys skiriamas bagažo erdvei, kuri yra rekordiškai didelė ‒ iki 48 litrų. Lengviau įkrauti, iškrauti ar perkrauti bagažą ar krovinį ‒ tai, su kuo profesionalai susiduria kasdien. 

Naujojo „Express Van“ matmenys yra geriausi savo klasėje: ilgis ‒ 1,91 m kroviniams sukrauti skirto grindų ploto (su kieta pertvara), plotis ‒ 716 mm, su stumdomomis šoninėms durims. Miniveno krovinio tūris ‒ nuo 3,3 iki 3,7 m3 ‒ yra vienas didžiausių savo segmente.

Naudingoji apkrova siekia 780 kg (benzininio variklio versijoje) ir 650 kg (dyzelinio variklio versijoje). Ant grindų yra šeši, o šonuose keturi pakreipiami krovinio tvirtinimo žiedai.

Technologijos, siūlančios tai, kas svarbiausia

Naujasis „Express Van“ siūlo tris daugialypės terpės įrangos lygius: „Radio Connect R&Go“ bei „Renault EASY LINK“ daugialypės terpės sistemą (su 8 colių jutikliniu ekranu ir išmaniųjų telefonų atkartojimo funkcija) dviem versijomis: su navigacija arba be jos. 

Galima pasirinkti indukcinį išmaniojo telefono kroviklį su trimis USB lizdais ir keturiais 12V lizdais, iš kurių vienas yra krovinių zonoje.

Būtinos vairavimo priemonės, užtikrinančios didesnį saugumą

Naujasis „Express Van“ ženkliai padidina vizualines vairuotojo galimybes kontroliuoti aplinką ‒ be kitų funkcijų, automobilis turi galinio vaizdo kamerą „Rear View Assist“, kuri galinį vaizdą perduoda į ekraną, esantį galinio vaizdo veidrodžio vietoje. „Blind Spot Warning“ sistema padidina matomumą abiejose transporto priemonės pusėse, o plataus vaizdo veidrodis padeda vairuotojui pamatyti dešiniojo veidrodžio neapžvelgiamą (akląją) zoną. Atbulinės eigos kamera palengvina parkavimąsi: galinis vaizdas perduodamas ir atspindimas integruotoje daugialypės terpės sistemoje arba salono galinio vaizdo veidrodyje.

Keturi benzininiai ir dyzeliniai varikliai

Europoje parduodamos šios naujojo „Express Van“ versijos: su 1,3 TCe 100 FAP benzininiu varikliu ir su 1,5 Blue dCi 75 ir 95 dyzeliniu varikliu, su mechanine 6 pavarų dėže. „Ecoleader“ dyzelinis 1,5 Blue dCi 75 variklis padeda sumažinti degalų sąnaudas, apribodamas greitį iki 100 km/h.

Tarptautinėje rinkoje parduodamos šios naujojo „Express Van“ versijos: su 1,6 TCe 110 benzininiu varikliu ir su 1,5 Blue dCi 95 dyzeliniu varikliu.

Europoje ir tarptautinėje rinkoje naujojo „Renault Express Van“ pardavimai prasidės balandžio mėn.