Kaip pagerinti matomumą vairuojant bet kokiu oru?

Kiekvienas vairuotojas žino, kad geras matomumas yra itin svarbu kiekvieną kartą sėdant prie automobilio vairo. Vienas iš būdų, pagerinančių matomumo sąlygas – nano danga stiklui, kuri užtikrina matomumą blogomis oro sąlygomis, taip sumažinant nelaimingų atsitikimų riziką. Pastaraisiais mėnesiais, kai iškrenta daug kritulių ir didžiąją dienos dalį gyvename prieblandoje ar tamsoje, ypač svarbu įdėti papildomų pastangų matomumo gerinimui. Būtent todėl „Auto Bild Lietuva“ vyr. redaktorius Vitoldas Milius išbandė inovatyvią ir hidrofobinę nano dangą stiklui – OMBRELLO. 

Kaip tai veikia?

Automobilio langus padengus OMBRELLO danga, nano dalelės sukuria grandininę jungtį su stiklo molekulėmis, taip suformuodamos ploniausią, skaidrų hidrofobinį sluoksnį, kuris yra matomas tik molekuliniame lygmenyje. Šis sluoksnis leidžia vandeniui lengvai nuriedėti žemės link ir kartu pašalinti purvo daleles. 

Kokia nauda?

V. Milius yra tikras, jog gerėjant matomumui, atitinkamai greitėja reakcijos laikas, o stabdymo kelias trumpėja. „Kiekvieno vairuotojo pareiga yra užtikrinti sau geriausias vairavimo sąlygas, tad invenstuoti į matomumo gerinimą yra labai svarbu,“ – pridūrė žurnalo vyr. redaktorius. Taip pat, naudojant OMBRELLO sumažėja plovimo skysčio sąnaudos ir pailgėja valytuvų tarnavimo laikas, nes vandens lašai ir purvo dalelės savaime lengvai nurieda nuo automobilių stiklų ir nenusėda. Danga apsaugo vairuotojo akis nuo priešpriešinių automobilių šviestuvų akinimo ir žiemą neleidžia langams užšalti.

Vienos OMBRELLO ampulės užtenka lengvojo automobilio priekiniui bei šoniniams langams padengti, o efektas išlieka iki 12 mėnesių arba 20 tūkst. kilometrų.

Kaip naudoti?

1. OMBRELLO denkite esant temperatūrai tarp 6 ir 22 ̊C. 
2. Nuplaukite stiklus su kempine ir vandeniu, po to nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
3. Išpakavus OMBRELLO pakuotę paspauskite abu sparnelius iki lengvo trakštelėjimo. Veltinio pusę nukreipkite žemyn ir pradėkite dengti stiklą. Tolygiai paskirstykite OMBRELLO visame apdorojamame paviršiuje palikdami 1 cm atstumą nuo stiklo kraštų – taip išvengsite purvo užnešimo ant stiklo paviršiaus. 
4. Po 2-3 minučių popierinio rankšluosčio pagalba tolygiai paskirstykite susiformavusią plėvelę. Padengus stiklą šia danga, automobilį iškart galima eksploatuoti, nes ši danga nebijo nei dulkių, nei vandens, nei automobilio plovimo skysčių ar kitų šarmų.

Daugiau informacijos: http://www.ombrello.lt/