Sparčiai tobulėjanti išmaniųjų laikrodžių rinka nenustoja stebinti naujais modeliais

Pirmąjį išmanųjį laikrodį „HUAWEI“ išleido dar 2015 metais, o su kiekvienu nauju modeliu kompanija tobulėja ir bando nustebinti įvairiomis funkcijomis. Žadama, jog pats naujausias „HUAWEI WATCH 3 PRO“ turės ilgai laikančią bateriją, bus nepakeičiamas sporto kompanionas ir dėl intuityvaus valdymo patiks kiekvienam. Šį naują laikrodį išbandyti norėjo ir „Auto Bild Lietuva“ vyr. redaktorius Vitoldas Milius – su naujuoju modeliu jis leidosi į žygį dviračiu iki jūros, kur prasibėgo kelis kilometrus.

Stilingas bei funkcionalus ekranas

„Palyginus su praeitu mano „HUAWEI“ laikrodžiu, šis yra akivaizdžiai didesnis, bet ant mano rankos žiūrisi puikiai“, – pirmaisiais įspūdžiais dalinosi V. Milius. 

Laikrodis su titano rėmeliu ir safyro stiklu leidžia profesionaliai atrodyti kiekvieną dienos sekundę. O jų tėkmę galima aiškiai stebėti dideliame, itin ryškiame 1,43 colių AMOLED ekrane. Programėlės ekrane išdėliotos aiškia ir paieškai patogia sistema, tad kiekvienos jų naudojimas yra sklandus, intuityvus ir komfortiškas.

Taip pat, „HUAWEI WATCH 3“ serijos laikrodžiuose yra iš anksto įdiegti stilingi ciferblato dizaino modeliai, kuriuos galima rinktis iš daugiau kaip 1000 skirtingų variantų arba susikurti pačiam.

Nenuvilianti baterija

„HUAWEI WATCH 3“ serijos laikrodžiai turi dviejų lustų architektūrą, kuri užtikrina ne tik galingesnį įrenginio veikimą, bet ir geriau subalansuotą duomenų apdorojimą. Pažangusis energiją taupantis algoritmas 3.0 užtikrina geresnį baterijos veikimą, tad savo sveikatą ir treniruočių duomenis galima stebėti visą dieną. Vitoldas džiaugėsi, jog baterija laiko gerokai ilgiau nei senojo jo laikrodžio. Vieną kartą įkrovus, „HUAWEI WATCH 3 Pro“ galima naudoti 5 dienas išmaniuoju režimu (pagal įprastą scenarijų) ir net 21 dieną ypač ilgo baterijos veikimo režimu.

Ypač paprastas valdymas

Vitoldui laikrodį susieti su telefonu nebuvo sunku – nuskenavus laikrodyje rodomą QR kodą reikėjo atsisiųsti „Huawei Health“ programėlę ir užpildyti kelis informacijos laukelius.

„HUAWEI WATCH 3“ serijos laikrodžiai valdomi naudojant itin jautrų liečiamąjį ekraną, šoninį mygtuką ir sukamąją karūnėlę, užtikrinančią ypatingą prieigos patogumą. 

Keliais paprastais rankos judesiais galima valdyti įeinančius skambučius: suspausdus kumštį ir jį atleidus, atsiliepiama į skambutį, o pasukus riešą į šoną – skambėjimas nutildomas.

Laikrodį valdyti padės ir „HUAWEI“ asmeninė balsu valdoma padėjėja Celia. Celia yra iš anksto įdiegta „HUAWEI WATCH 3“ serijos laikrodžių funkcija, padedanti atlikti skambučius, valdyti savo įrenginius ir greitai surasti reikiamą informaciją.

Taip pat, pritaikius „eSIM“ technologiją, „HUAWEI WATCH 3“ serijos laikrodžiai veikia kaip atskiri įrenginiai ryšiui palaikyti. Net ir neprisijungus prie savo telefono galima skambinti, leisti muziką ir siųstis programėles. 

Sveikatos stebėsenos funkcijos leis pasirūpinti savimi

Lengvai randami dienos ir savaitės duomenys apie žingsnių skaičių, aktyvumo laikotarpius, sudegintas kalorijas, miego kokybę ir streso lygį padeda stebėti kūną ir jo pokyčius. 

Atnaujinta „HUAWEI“ širdies ritmo stebėsenos technologija „TruSeen™ 4.5“ naudoja šešis viename LED ir keturis fotodiodus, todėl šviesos įsiskverbimas yra geresnis. Safyro stiklo lęšiai ne tik leidžia geriau įsiskverbti šviesai, bet ir taupo energiją bei užtikrina malonesnę naudojimo patirtį. Dėl pažangių algoritmų širdies ritmo duomenys yra tikslesni.

Vyr. redaktoriui patiko, jog miego trukmę laikrodis seka sekundžių tikslumu ir pateikia aiškius skaičiavimus. „Naudinga odos temperatūros matavimo funkcija, kuri gali įspėti kai per ilgai išbuvau saulėje, taip pat aktuali rankų plovimo režimo, rodančio 20 sekundžių ribą funkcija. Dar nematytas kritimo režimas, užfiksuojantis, jei nugriūni ir galintis iškviesti pagalbą“, – pastebėjimais dalinosi Vitoldas.

Nepakeičiamas pagalbininkas aktyviose veiklose

„Mėgstu aktyviai leisti laisvalaikį – vaikštau, bėgioju, važinėju dviračiu, tad toks laikrodis yra puikus kompanionas, padedantis stebėti progresą ir siekti rezultatų“, – pasakojo V. Milius. Laikrodis siūlo daugiau kaip 100 treniruočių režimų: 19 skirtų profesionalams (treniruotėms patalpose ir lauke) ir 85 individualius režimus. Telefone įsijungus programėlę „HUAWEI Health“, galima aiškiai matyti visus sveikatos duomenis ir mėgautis pažangiausia maršrutų sekimo funkcija, naudojančia daugiamodalinį GNSS vietos jutiklį.