Automobilių aukcionai veržiasi ir į Lietuvos rinką

Dauguma įdomiausių automobilių iš užsienio perkami aukcionuose. Lietuvoje tokios praktikos, bent jau iki šiol, neturėjome. Naują būdą parduoti ir įsigyti automobilius pasiūlė „Autoa.lt“. 

Lietuvos naudotų automobilių rinkoje turgūs beveik išnyko, dabar transporto priemonės daugiausia parduodamos interneto skelbimų portaluose. Tačiau „Autoa.lt“ siūlo naują būdą pirkti ir parduoti automobilį Lietuvoje. Tai – interneto aukcionas. Atstovai sako, kad tai gerokai greitesnis būdas tiek parduoti, tiek ir nusipirkti automobilį. Be to, ir saugesnis. 

Šio aukciono atstovai sako, kad pagrindinis pranašumas prieš įprastus skelbimų portalus yra pardavimo greitis. Įprastai retų ar mažiau populiarių modelių pardavimo skelbimai užsibūna pernelyg ilgai. O štai aukcioną kuriantis vartotojas pats gali apsispręsti, kiek laiko jis truks – pavyzdžiui, nuo poros dienų iki pusantros savaitės. 

Aukciono veiksmas paprastas: pirkėjai siūlo savo kainas, o automobilis atitenka tam, kuris pasiūlo aukščiausią kainą, nebent ši nepasiekė pardavėjo rezervinės kainos. T. y. buvo pasiūlyta mažesnė nei minimali pinigų suma, už kurią pardavėjas sutiktų perleisti savo transporto priemonę į antras rankas. Aukciono laimėtojas rezervinę kainą pamatys. Tuomet jis turi galimybę dar pakelti savo siūlomą kainą, o pardavėjas taip pat gali priimti pirkėjui labiau palankesnį sprendimą. 

Pirkėjams aukciono principas patogus tuo, kad jie gali greitai įsigyti automobilį. O ir pardavėjų pirkėjai neerzins skambučiais ir žinutėmis. Be to, pirkėjai trokštamą transporto priemonę gali nupirkti pigiau, nei planuota, o pardavėjai – parduoti ją brangiau. 

Autoa.lt“ aukciono kūrėjai sako užtikrinsiantys, kad čia nepapultų nesąžiningi perpardavinėtojai. Su pastaraisiais per pirmuosius mėnesius startuolio atstovai susidorojo apmokestindami aukcioną ir blokuodami nesąžiningus pardavėjus. Atstovai staigiai reaguoja į tikrovės neatitinkančius skelbimus ir, jei automobilis neatitinka nuotraukų ar aprašymo, pirkėjui iš karto grąžina pinigus. 

Netolimoje ateityje planuojama, kad „Autoa.lt“ aukcione bus pardavinėjami patikrinti ir kokybiški automobiliai. 

„Kitas mūsų etapas – užtikrinti, kad per mus būtų pardavinėjami kokybiški automobiliai. Ketiname bendradarbiauti su servisais, kurie už simbolinį mokestį patikrintų automobilius ir jų techninė informacija būtų pateikta kartu su skelbimu. Mūsų aukcione gali būti mažiau automobilių nei skelbimuose – tiesiog mes orientuojamės į kokybę“, – apie plėtrą kalbėjo „Autoa.lt“ atstovas Stasys Zenkevič. 

Neseniai startavęs ir dar tik įsibėgėjantis projektas kol kas susipažįsta su Lietuvos rinka ir siekia, kad aukcione būtų pardavinėjami tik kokybiški, servisuose patikrinti automobiliai su ataskaitomis.