Užfiksavo šventinį rekordą – ant C klasės „Mercedes-Benz“ įžiebė 2968 vnt. kalėdinių lempučių

Rekordus galima gerinti ir artėjant šventėms, ypač jei tai atitinka nuotaiką. Žurnalo „Auto Bild Lietuva“ redaktorius Vitoldas Milius papuošė Lietuvos „Metų automobiliu 2022“ tapusio C klasės „Mercedes-Benz“ kėbulą net 2968 lemputėmis. Šis ryškiai spindintis pasiekimas – naujas šalies rekordas, kurį oficialiai registravo agentūros „Factum“ atstovas Vytautas Navaitis.

Vietoje ilgos kelionės – puošyba

Žinomas žurnalistas pagerino dar 2006-aisiais užfiksuotą rekordą, kuomet nuotaikingasis „Volkswagen Beetle“ buvo padabintas 2 101 lempute. V. Milius pripažino, kad labiau yra įpratęs automobilius vairuoti, o ne juos puošti, tačiau šiemet, pagerbiant geriausią naują modelį Lietuvos rinkoje, magėjo parodyti kažką neįprasta. 

„Su Lietuvos „Metų automobiliu“ kiekvieną kartą imuosi kažko įdomaus, o šįsyk pagalvojau, kad būtent C klasės „Mercedes-Benz“ derėtų papuošti lyg Kalėdų eglutę. Gerai, kad apstu pavyzdžių, kaip tai padaryti, todėl buvo iš ko pasimokyti. Dabar prie savo įgūdžių galiu pridėti ir automobilių puošybą“, – šmaikštavo pašnekovas.

Visą darbą jis atliko oficialių „Mercedes-Benz“ atstovų, įmonės „Veho“, salone. Pasirinktas paprasčiausias ir greičiausias girliandų tvirtinimo būdas – klijavimas lipniąja juosta. Automobiliui stovint prie salono, lemputės bus prijungtos prie išorinio elektros lizdo, taip pat ketinama įrengti ir 12 voltų maitinimą per adapterį.

„Ketiname automobiliu kur nors nuvažiuoti, bet pakeliui lemputes išjungsime – tikrai nenorime blaškyti vairuotojų ir rizikuoti sukelti avarinių situacijų. Jei viskas pavyks taip, kaip planavome, apsilankysime prie Vilniaus eglės arba Katedros aikštėje“, – planais dalijosi V. Milius, kuriam šventiško rekordo padėjo siekti dukra Kamilė.

Sugrįžo prie to, ką moka geriausiai

Lietuvos „Metų automobilio 2022“ konkurse C klasės „Mercedes-Benz“ žurnalistas skyrė maksimalų balų skaičių. Anot komisijos nario, nors vis didesnis dėmesys skiriamas elektromobiliams, laimintiems įvairius rinkimus, toks prekių ženklo atgimimą žymintis modelis taip pat ne mažiau vertas pergalės.

„Mercedes-Benz“ automobiliai visuomet išsiskyrė aukščiausio lygio komfortu, važiavimo savybėmis, surinkimo kokybe. Mažuoju „Mersu“ dar nuo 190-ojo modelio laikų vadinama C klasė pasižymi tokiomis pat savybėmis kaip ir S klasė. Skirtumas tik tas, kad automobilis yra mažesnis ir pigesnis“, – kalbėjo V. Milius.

C klasės modeliuose itin efektingai atrodo viduje sumontuotos naujos kartos multimedijos sistemos su didelės raiškos ekranais. Žurnalistą taip pat maloniai nustebino ir pakaba, kuri savo charakteristika ir važiavimo komfortu primena gerokai didesnius modelius. 

„Labiausiai C klasės modelį vertinu dėl to, kad tai yra sėkmingas „Mercedes-Benz“ sugrįžimas prie tų vertybių, kurias šis prekių ženklas puoselėjo geriausiai iš visų. Tai automobilis, suteikiantis viską, kuo ilgą laiką garsėjo šio gamintojo modeliai“, – apibendrino pašnekovas.