Susisiekimo ministerija ir sporto federacijos aptarė „Nemuno žiedo“ ateitį

Praėjusią savaitę vienintelėje Lietuvos žiedinių lenktynių trasoje susitiko Lietuvos Respublikos Susisiekimo ministerijos bei trijų techninio sporto asociacijų atstovai. Iš pastarųjų dalyvavo Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF), Lietuvos motociklų sporto federacijos (LMSF) bei Lietuvos techninio sporto federacijų asociacijos (LTSFA) delegatai. Bendro vizito metu buvo aptarti didžiausi iššūkiai, su kuriais susiduria šis unikalus sporto kompleksas, bei perspektyvos į jo funkcijas integruoti visuomenei aktualias temas, ypač – eismo saugumo.

Automobilių bei motociklų bendruomenės „Nemuno žiedą“ puikiai pažįsta kaip vietą, kurioje vyksta sporto varžybos, treniruotės ir kiti renginiai. Tačiau šio komplekso potencialas nėra visiškai išnaudojamas – jį galima pritaikyti visuomenei naudingų projektų įgyvendinimui. Vienas svarbiausių iš tokių projektų yra indėlis į eismo saugumo situacijos gerinimą mūsų šalyje.

Anot sporto federacijų atstovų, trasa turi labai įvairių pritaikymo būdų – pavyzdžiui, saugaus vairavimo mokymai bei plati jų komunikacija. Šiam tikslui techninio sporto šakų sporto bendruomenės gali pasiūlyti ir resursų, kurių neturi kitos institucijos, kadangi vairuotojų bei technikos galimybių ribas analizuoja iš pagrindų. Federacijos taipogi turi gausybę sporto šakų specialistų bei trenerių. 

Anot LASF prezidento Egidijaus Janavičiaus, techninių sporto šakų federacijos turi panaudoti savo potencialą ir aktyviai įsitraukti į visuomenei socialiai atsakingas veiklas:

„Lietuvos automobilių sporto federacija yra Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) narė. Pastaroji ne tik užsiima pasaulinio lygio varžybų administravimu, tačiau ir per savo patirtį labai ženkliai prisideda prie saugumo keliuose gerinimo. Norėdami į šią sveikintiną iniciatyvą įnešti kuo didesnį savo indėlį teorine ir praktine prasme, ieškome galimybių būti naudingi gelbstint gyvybes Lietuvos keliuose. „Nemuno žiedas“ šiuo atveju yra viena iš priemonių ir labai tinkama vieta. Tai yra uždaras kelio ruožas, tinkamas mokymams bei įvairių eismo situacijų simuliacijai ir vėliau šios praktiniu pavyzdžių grįstos žinutės perdavimu visuomenei“, – kalbėjo LASF prezidentas.

Svečiai turėjo progą su „Nemuno žiedu“ susipažinti ir iš arčiau – snieguotais trasos posūkiais sportišku ritmu juos pavėžėjo Lietuvos kartingo čempionas ir penkiskart 1006 km lenktynių Palangoje nugalėtojas Ignas Gelžinis. Vizito pabaigoje LASF prezidentas E. Janavičius Susisiekimo ministrui įteikė LASF 90-mečio minėjimo medalį, kaip simbolį būsimai partnerystei.