Lietuvoje startuoja šeimos elektrovisureigio „Mercedes-Benz EQB“ prekyba

Vieną pirmųjų pasaulyje šeimai pritaikytų elektrinių visureigių „Mercedes-Benz EQB“ jau galima užsisakyti Lietuvoje. Kompaktiškas SUV išsiskiria erdvumu, charakteringu dizainu, didelį atstumą įveikti leidžiančia baterija ir, žinoma, nuline anglies dioksido tarša.

„Mercedes-Benz EQB“ sukonstruotas ant kompaktiško visureigio GLB bazės ir pasižymi erdviu, lengvai modifikuojamu salonu. Jame galima sumontuoti tris sėdynių eiles ir sutalpinti iki septynių žmonių. Net keturios kėdės turi ISOFIX standarto laikiklius ir yra pritaikytos vežti vaikams. EQB bagažinė taip pat pasižymi erdvumu – jos tūris siekia 1710 litrų be trečiosios sėdynių eilės.

Prekybos pradžioje galima pasirinkti tarp EQB 300 (168 kW galios) ir EQB 350 (215 kW galios) modelių su visais varančiais ratais. Abiejų modelių baterijų talpa – 66,5 kWh, įveikiamas atstumas su visiškai pakrauta baterija – iki 419 km (pagal WLTP). EQB baterijų įkrovimas trunka vos nuo pusvalandžio. Planuojama, kad netrukus rinkoje pasirodys ir variantas su itin talpia baterija, padėsiančia įveikti dar didesnį atstumą.

Šios serijos modeliuose yra diegama naujos kartos informacijos ir pramogų sistema MBUX. Standartinė navigacija apskaičiuoja optimalų maršrutą ir, jeigu reikia, įkrovimo sustojimus, atsižvelgdama į vietovės topografiją, oro ir eismo sąlygas, taip pat asmeninį vairavimo stilių. Planuodama įkrovimo sustojimus maršrute, sistema taip pat paruošia geriausią baterijos temperatūrą krovai.

EQB taip pat išlaiko charakteringus „Mercedes-Benz EQ“ dizaino elementus kaip išraiškingos priekinės grotelės, ir pratęsia elektromobilių EQ naujoves, pavyzdžiui, ištisinę šviesų juostą automobilio priekyje bei gale. Nauji kėbulo dizaino sprendimai taip pat prisideda vos prie 0,28 oro pasipriešinimo koeficiento ir, atitinkamai, mažesnio energijos suvartojimo.

„Mercedes-Benz EQB“ kaina Lietuvoje „Veho“ salonuose prasideda nuo 54,329 eurų, užsakymai jau priimami, o pirmieji automobiliai klientams atvyks kovo mėnesį.