Atnaujintas „Mazda2“ modelis dar ekonomiškesnis, tačiau neprarado vairavimo žavesio

2022 metams atnaujintame populiariajame „Mazda2“ modelyje nuo šiol montuojami patobulinti benzininiai varikliai sunaudos mažiau degalų ir išsiskirs itin nedidele emisija. Taip pat pagerintos dinaminės charakteristikos, todėl populiarus B segmento modelis tikrai nepraras savo žavesio vairuojant mieste. Galingiausiose versijose nuo šiol diegiama švelniojo hibrido technologija.

Išorės dizaino pokyčiai – subtilūs, tačiau pastebimi. Priekyje į akis krinta naujo dizaino LED žibintai bei sportiškesnio stiliaus radiatoriaus grotelės. Priekinį ir galinį buferius nuo šiol puošia papildomo prestižo suteikiančios chromo apdailos juostelės. Su blizgančia juoda spalva dažytais 16 colių lengvojo lygio ratlankiais atnaujintas „Mazda2“ modelis atrodo solidžiau nei kada nors anksčiau.

Komplektuojant stilingąjį hečbeką nuo šiol bus galima rinktis ir naująją „Platinum Quartz“ kėbulo spalvą. „Mazda2“ kėbulas šia spalva dažomas pirmą kartą, o išskirtinis efektas pasiekiamas tepant skirtingus sluoksnius. Dėl pagrindinio platinos spalvos sluoksnio apšviesti kėbulo paviršiai atrodo beveik balti, o iš dalies permatomi papildomi sluoksniai sukuria kvarco kristalo efektą. 

„Mazda2“ pirkėjams pirmą kartą bus siūloma ir ribota serija gaminama „Blackout Edition“ versija. Šio modelio išorėje išsiskirs juodi veidrodėlių korpusai ir tamsūs 16 colių lengvojo lydinio ratlankiai. Salone žvilgsnį traukia originalūs raudonomis siūlėmis siuvinėti juodos spalvos sėdynių apmušalai ir tamsi durų apdaila. Originalų stilių pabrėžia raudonai nudažyti oro tiekimo angų apvadai. 

Aukštesnis komforto lygis ir tikslesnis valdymas

Atnaujinto „Mazda2“ salone iki minimumo sumažintas iš aplinkos patenkančio triukšmo lygis. Tam panaudotas storesnis vidinės stogo apdailos sluoksnis, itin kokybiškos galinių durų izoliacinės juostos ir ratų arkas iš vidaus dengianti vibracijas slopinanti medžiaga. Šiuo patobulinimus turėtų itin pajusti gale sėdintys keleiviai. Aukštesnį bendrą komforto lygį leido pasiekti patobulinti amortizatoriai ir naujos šiam modeliui skirtos padangos. 

Nepriklausomai nuo įrangos lygio, visose „Mazda2“ versijoje nuo šiol veiks „Android Auto“ ir „Apple CarPlay“ programos, o pastarajai platformai netgi numatytas belaidis jungiamumas. Naudodamiesi su automobilio multimedijos sistema susietais išmaniaisiais įrenginiais, vartotojai galės skambinti, siųsti trumpąsias žinutes, gauti navigacijos nuorodas, klausytis muzikos ir viską valdyti balso komandomis.

„Mazda2“ modeliuose nuo šiol diegiama naujos kartos „G-Vectoring Control Plus“ sistema, turinti papildomą stabdymo funkciją. Vairuotojui išvažiuojant iš posūkio ir grąžinant vairą į neutralią padėtį, ši technologija švelniai pristabdo priekinį išorinės pusės ratą. Taip sumažinami kėbulo svyravimai ir užtikrinamas tikslus valdymas įveikiant net staigiausius kelio vingus. Be to, ši sistema suteikia vairuotojams daugiau užtikrintumo persirikiuojant magistralėje arba važiuojant slidžia kelio danga.

Unikalūs variklių patobulinimai ir elektrifikacija

Iš viso galimi penki skirtingi „Mazda2“ hečbeke montuojamo 1,5 litro benzininio „Skyactiv-G“ variklio ir transmisijų deriniai. 75 ir 90 AG motorai montuojami su 6 laipsnių mechaninėmis pavarų dėžėmis, o 90 AG variklis komplektuojamas su 6 laipsnių automatine transmisija. Taip pat siūlomi su mechaninėmis pavarų dėžėmis komplektuojami 90 bei 115 AG varikliai, kuriuose įdiegta švelniojo hibrido (MHEV) technologija. 

Atnaujintuose „Skyactiv-G“ varikliuose nuo šiol diegiama unikali „Mazda“ inžinierių sukurta pirmoji pasaulyje sūkuriuojančio degimo (angl. „Diagonal Vortex Combustion“) technologija. Taip pat nuo 14 iki 15:1 padidintas suspaudimo laipsnis. Abu šie sprendimai leido vidutiniškai 6,8 proc. sumažinti visų variklio versijų degalų sąnaudas ir pasiekti nuo 9 iki 12 proc. mažesnę CO2 emisiją. Dėl pakeistų variklių valdymo programų automobilis tiksliau reaguoja į akceleratoriaus paspaudimą. 

90 ir 115 AG varikliuose su mechaninėmis transmisijomis pritaikytos  „Skyactiv-eSync“ elektrifikacijos technologijos. Gautos unikalios švelniojo hibrido sistemos išsiskiria itin kompaktišku dizainu ir našumu. „Mazda“ inžinieriai šioje konstrukcijoje panaudojo regeneracinio stabdymo technologiją, diržu varomą starterį-generatorių ir kondensatorių. 

Vienu ryškiausių „Mazda2“ privalumų išlieka itin gausus saugumo įrangos komplektas. LED priekiniai žibintai įeina į bazinę įrangą, o papildomai siūlomos 20 segmentų adaptyviosios šviesos. Pėsčiųjų atpažinimo funkcija papildyta pažangi avarinio stabdymo mieste technologija (SCBS) nuo šiol veikia drauge su eismo juostos palaikymo pagalba. Automobiliuose taip pat gali būti diegiamos kelio ženklų atpažinimo ir 360 laipsnių aplinkos apžvalgos sistemos.