Naujasis „HUAWEI Watch GT3 Pro“ – norintiems papildyti savo stilių išskirtiniu aksesuaru

Anot „Huawei“ vartotojų verslo grupės vadovo Baltijos šalyse Ding Cheng, šiandien išmaniosios technologijos yra lyg tiltas tarp stiliaus bei moderniausių sprendimų rinkoje. Jų gamintojai kiekvienais metais stengiasi pristatyti dar geresnės kokybės medžiagas, išskirtines funkcijas bei kasdienybę praturtinančius sprendimus. Naująjį „HUAWEI Watch GT3 Pro“ laikrodį išbandyti panoro ir „Auto Bild Lietuva“ vyr. redaktorius Vitoldas Milius – su naujuoju modeliu jis leidosi į kasmetinį „Press ralį“.

Dvi „HUAWEI Watch GT3 Pro“ versijos

46 mm ir 43 mm skersmens modeliai: didysis – pilkos metalinės spalvos, mažasis – baltas. Dar prieš pasirodant šiam modeliui sklido intriguojančios kalbos, kad jo korpusas bus gaminamas iš titano, kuris yra labai tvirtas ir lengvas metalas, lydinio. Taip ir yra – įspūdingai atrodančio 46 mm „HUAWEI Watch GT 3 Pro“ korpusas pagamintas iš titano lydinio, o nugarėlė iš keramikos. Mažesniojo laikrodžio korpusas pagamintas iš nanokeramikos ir auksu dengto nerūdijančio plieno. Abiejų laikrodžių ekranus dengia safyro stiklas, kuris yra itin atsparus įbrėžimams.

Dar viena smagi detalė – įpjovas turinti pasukama, nemažo skersmens karūnėlė – klasikinių mechaninių laikrodžių akcentas moderniame išmaniajame laikrodyje. Be karūnėlės, laikrodžio korpuso šone yra ir funkcinis mygtukas. Jį spustelėjus patenkama į meniu, jis palengvina jo valdymą, jį galima konfigūruoti ir kitoms užduotims, pvz., greitajai prieigai prie bet kurios programos.

Abiejų „HUAWEI Watch GT 3 Pro“ modelių ekranų skiriamoji geba yra 466 × 466. Vertinant pagal objektų atspindžius, ekrano antirefleksinės savybės yra labai geros – laikrodžio ekrane viskas gerai matosi net esant stipriam apšvietimui (giedrą dieną lauke). Visiškoje tamsoje ekrano ryškumą galima sumažinti iki priimtino lygio. Yra režimas su automatiniu ryškumo reguliavimu, kuriam informaciją siunčia aplinkos apšvietimo jutiklis.

AMOLED ekranas, kurio spalvotą vaizdą kuria trijų spalvų – raudonos (R), žalios (G) ir mėlynos (B) – subpikseliai. Yra iš anksto įkelti ciferblatai, kurie automatiškai prisitaiko dienos ir vakaro metu. Tai dar viena visiškai nauja patirtis vartotojui. Dienos metu, saulės šviesoje jie būna vienoki, o atėjus vakarui – pasikeičia. Be to, kaip foną taip pat galite naudoti išsirinktą nuotrauką iš galerijos.

Vitoldas Milius

Nepakeičiamas pagalbininkas įvairiose veiklose

Be standartinių parinkčių – skambučių, pranešimų, treniruočių, miego stebėjimo, žadintuvo, laikmačio, širdies ritmo monitoriaus, muzikos valdymo, fotoaparato valdymo ir kt., „HUAWEI Watch GT 3 Pro“ turi tokią neįprastą funkciją kaip reguliarus automatinis SpO2 – deguonies kiekio kraujyje matavimas ir nuolatinis odos paviršiaus temperatūros matavimas. Laikrodis taip pat turi ir streso stebėjimo funkcija „TruRelax“, kuri streso lygį stebi realiu laiku visą parą. „GT 3 Pro“ gali priminti, kada reiktų atlikti kvėpavimo pratimus, kurie padeda suvaldyti stresą.

Laikrodis pasižymi 5 ATM atsparumu vandeniui. Ką tai reiškia? Kad galite nardyti baseine, maudytis ežere ar jūroje, panerti iki 30 m gylio. Be to nardant galima įsijungti specialų nardymo rėžimą, stebėti įvairius su nardymu susijusius duomenis (pakilimo greitį, gylį realiu laiku, didžiausią gylį, nardymo laiką, apnėjos treniruotes ir kt.).

Sportuoti su „HUAWEI Watch GT Pro“ – vienas malonumas, nes laikrodis atpažįsta labai daug veikų. Laikrodyje yra daugiau nei 100 sporto režimų, taip, kad ar važiuosite dviračiu, ar plaukiosite baseine, ar laipiosite kalnuose, ar kažką veiksite su treniruokliu – kiekvienam atvejui rasite jam tinkantį rėžimą. Labai gerai, kad jie yra visaverčiai, su daugybe stebėjimo funkcijų.

Laikrodyje esantis bėgimo režimas jau vadinamas DI treneriu: jis gali įrašyti įvairius treniruočių duomenis, pvz., laiką, atstumą, sudegintas kalorijas, tempą, žingsnius, širdies ritmo zoną, aerobinės ir anaerobinės treniruotės efektyvumą, maksimalų deguonies įsisavinimą ir atsigavimo laiką, o „HUAWEI“ mokslinė sporto sistema, įvertinusi visus rodiklius, teiks pasiūlymus bėgikams.

Baterijos veikimo laikas

Vienas iš pagrindinių visapusiškai funkcionalių išmaniųjų laikrodžių trūkumų yra trumpas baterijos veikimo laikas. Čia „HUAWEI Watch GT 3 Pro“ parodė stebėtinai gerą rezultatą – pilnai pakrovus jis veikė beveik dvi savaites, su įjungtu automatiniu odos temperatūros ir SpO2 matavimu, taip pat priimdamas gana daug pranešimų. Laikrodis pilnai įkraunamas maždaug per pusantros valandos, o tai taip pat yra geras rezultatas.

Išskirtinis aksesuaras

Kaip teigia „Huawei“ produktų mokymų vadovė Lietuvoje Urtė Eidžiūnaitė, naujieji laikrodžiai pasižymi iki šiol niekada nematytomis funkcijomis. 

„Gali pasirodyti, kad technologijų kūrėjai visą savo dėmesį skiria naujoms funkcijoms, techniniams parametrams ar išmaniųjų laikrodžių vidui. Tačiau tai tik dalis tiesos, nes išmaniųjų laikrodžių stilius bei išvaizda šiandien – tiek pat svarbūs, kiek ir jo vidus ar funkcionalumas. Todėl naujieji „Watch GT3 Pro“ laikrodžiai pirmiausiai išskirtiniai savo ciferblatais, kurie automatiškai prisitaiko prie dienos ar vakaro – keičiasi, priklausomai nuo paros laiko. Dienos metu ciferblatas būna šviesių spalvų, sutemos – tamsesnių. Šiemet ypatingai daug dėmesio sulaukė ir moteriška laikrodžio versija: jame visą parą ciferblate bus matoma elegantiška, žydinti rožė. Nakties metu jos žiedas bus susiskleidęs, ryte pradės skleistis, o artėjant vakarui – pilnai pražys. Tokį laikrodžio stilių sumaniai papildo odai nekensmingas, bet prabangiai atrodantis keraminis korpusas, pasižymintis natūraliomis temperatūros reguliavimo savybės ir keraminė nugarėlė. Taigi, naujieji laikrodžiai sukurti ieškantiems naujų vėjų vasarai ar tiesiog norintiems papildyti savo stilių išskirtiniu aksesuaru“, – apibendrina U. Eidžiūnaitė.