Ar belaidės ausinės dar gali nustebinti savo dizainu ir išmaniomis funkcijomis?

Šiandien belaidės ausinės yra praktiškai nepamainomas mūsų kasdienybės aksesuaras: greitai įkraunamos, kompaktiškos, stilingos ir patogios muzikos klausymui tiek aktyviai judant, tiek ilsintis. Šįkart „Auto Bild Lietuva“ vyr. redaktorius Vitoldas Milius išbandė naujausias kompanijos „Huawei“ belaides ausines „FreeBuds 5i“, kurios iš kitų išsiskiria savo unikaliu dizainu, dėvėjimo patogumu ir itin aukštos kokybės garsu. Vitoldas muzikos klauso bėgiodamas, skrisdamas lėktuvu ir slidinėdamas. Pirmajam „FreeBuds 5i“ pasibandymui redaktorius pasirinko pastarąją veiklą – pasiėmęs į rankas slides ir ausines iškeliavo į parką.

Pirmas įspūdis: dizainas primena nugludintą akmenuką

Kalbant apie bet kurį išmanųjį įrenginį, pirmiausiai akis krypsta į jo dizainą. Ar jis modernus? Ar lengvai priderinamas prie rūbų, kitų aksesuarų? Ar tinkamo dydžio? „Huawei“ dizaino srityje visuomet išlaiko savo aukštą standartą, o naujosios ausinės „FreeBuds 5i“ žada ir nustebinti. Šių ausinių modelio dizainas įkvėptas gamtos, o pati forma primena jūros nugludintą akmenį, kuris lengvai telpa delne bei yra grakščiai išlenktas. Belaides ausines „Huawei FreeBuds 5i“ Lietuvoje galime rinktis iš trijų stilingų spalvų: keramikinės baltos, melsvos ir ūko juodos. Minkštos įrenginio spalvos gerai dera ir su aptakia bei kūgine pačių ausinių forma. Ji užtikrina stabilų ir tvirtą prigludimą prie ausies. Taip pat ausinės yra labai lengvos – ausinių kištukai sveria vos 4,9 gramus. 

Garso kokybė, kuri nepaliks abejingų

„Huawei FreeBuds 5i“ ausinės palaiko naujos kartos aktyvaus triukšmo šalinimo (ANC) technologinius sprendimus. Tai reiškia, jog nešiojant ausines mes galime džiaugtis puikiu ir kokybiškai skambančiu garsu nepriklausomai nuo to, ar esame triukšmingoje gatvėje, ar sausakimšoje kavinėje. Kiekvienoje ausinėje yra du skirtingi mikrofonai: vidinis ir išorinis. Abu mikrofonai aptinka triukšmą ausies viduje bei išorėje ir sukuria specialias garso bangas tam, kad pašalintų triukšmą. Kitas svarbus naujųjų „Huawei“ ausinių aspektas – garso kokybė. Iš kitų belaidžių ausinių „FreeBuds 5i“ pirmiausiai išsiskiria tuo, kad yra įvertintos aukščiausius garso standartus žyminčiu „Hi-Res“ sertifikatu. Šios ausinės gali pasigirti net 40 kHz dažnio atsako diapazonu ir 10 mm dinaminiu garsiakalbiu, kuris užtikrina pilnesnį bei sodresnį garsą, taip pat geba išskirti švelnias ar subtilias melodijas.

Labai ilgai veikianti baterija

Kitas svarbus ausinių privalumas – patvari baterija. „FreeBuds 5i“ ausinės su dėklu palaiko net 28 valandų muzikos atkūrimą, nenaudojant ausinių triukšmo slopinimo funkcijos. Vos 15 minučių trunkantis įkrovimas užtikrina 4 valandų naudojimąsi, o vienu pilnu įkrovimu jos veikia iki 7.5 valandų.

Intuityvus ausinių valdymas

Vienas iš „FreeBuds 5i“ išskirtinumų – galimybė ausines vienu metu prijungti prie dviejų skirtingų įrenginių, pavyzdžiui, išmaniojo telefono ir nešiojamojo kompiuterio. Taip pat verta išskirti, kad su ausinėmis „FreeBuds 5i“ gali naudotis visų išmaniųjų telefonų savininkai – jos palaiko ne tik „EMUI“, bet ir „iOS“ bei „Android“ operacines sistemas. Tai reiškia, kad išbandyti naująsias „Huawei“ ausines galima turint bet kuriuos išmaniuosius įrenginius, nes jos lengvai suporuojamos bei susiejamos su jais.

Su šiomis ausinėmis galima lengvai vienu metu klausytis muzikos ar žiūrėti mėgstamą serialą per nešiojamą kompiuterį, o sulaukus skambučio į išmanųjį telefoną – „FreeBuds 5i“ automatiškai perjungs ryšį, tad galėsite patogiai priimti skambutį. Be to, išmaniosios ausinės užtikrina patogų valdymą gestais, todėl visas funkcijas galite reguliuoti iš kišenės neišsitraukus telefono.

Reziumuojant, naujausios „Huawei“ išmaniosios ausinės „FreeBuds 5i“ gali nustebinti net tuos, kas belaidėmis ausinėmis naudojasi ne pirmus metus. „Huawei FreeBuds 5i“ yra unikalaus, išskirtinio dizaino, turi ilgai veikiančią bateriją bei pasižymi puikiomis triukšmo slopinimo ir garso atkūrimo funkcijomis.