KONCEPTUALI DIZAINO ESTETIKA

Funkcijoms, kurioms anksčiau reikėdavo kelių skirtingų įrenginių, dabar pakaks viską aprėpiančio išmaniojo laikrodžio. Sparčiai tobulėjanti išmaniųjų laikrodžių rinka nenustoja stebinti naujais modeliais. O jie, kaip ir automobiliai, yra be galo geri šiandienos veiklių žmonių pagalbininkai.

Pirmąjį išmanųjį laikrodį „Huawei“ išleido dar 2015 metais, o su kiekvienu nauju modeliu kompanija tobulėja ir bando nustebinti įvairiomis funkcijomis. Išmanieji laikrodžiai funkcionalumo kartelę iškėlė auktai – dabar juose ne tik galime žinoti, kiek valandų, bet ir gauti išsamią informaciją apie savo sveikatą, sekti sporto rezultatus, akimirksniu sužinoti svarbias naujienas bei skaityti pranešimus. „Auto Bild Lietuva” redaktorius Vitoldas Milius išbandė naująjį „Huawei Watch 4 Pro”, kuris savyje talpina dar daugiau funkcijų nei įprasta.

Stilingas bei funkcionalus ekranas

„Palyginti su mano turėtais Huawei laikrodžiais, šis yra gražesnis ir ant mano rankos žiūrisi puikiai“, – pirmaisiais įspūdžiais dalijosi V. Milius.

Laikrodis su aeronautikos klasės titano korpusu ir sferiniu safyro stiklu atrodo gražiai. Informaciją galima aiškiai stebėti dideliame žemos temperatūros polikristalinio oksido (LTPO) ekrane. Šio tipo ekrane AOD ekrano kadrų dažnis yra tik 1 Hz, todėl energijos sąnaudos yra mažos ir akumuliatoriaus veikimo laikas ilgas. Ekrane programėlės išdėliotos aiškia ir paieškai patogia sistema, tad kiekvienos jų naudojimas yra sklandus, intuityvus ir komfortiškas. Taip pat „Huawei Watch 4Pro” laikrodžiuose yra iš anksto įdiegti stilingi ciferblato dizaino modeliai, kuriuos galima rinktis iš daugiau kaip 1000 skirtingų variantų.

Ilgai „grojanti“ baterija

„Huawei Watch 4 Pro“ serijos laikrodžiai turi technologiją, kuri užtikrina ne tik galingesnį įrenginio veikimą, bet ir geriau subalansuotą duomenų apdorojimą. Pažangusis energiją taupantis algoritmas užtikrina geresnį baterijos veikimą, tad savo sveikatą ir treniruočių duomenis galima stebėti visą dieną. Galima pasidžiaugti, kad baterija laiko ilgai, o ją įkrauti užtrunka vos 15 minučių. Ilgas baterijos veikimo laikas visada buvo HUAWEI WATCH stiprybė ir šį kartą HUAWEI WATCH 4 serija pasiekė puikų rezultatą – su viena įkrova iki 21dienos, itin ilgo baterijos veikimo režimu. 

Ypač paprastas valdymas

Susieti laikrodį su telefonu labai lengva – nuskenavus laikrodyje rodomą QR kodą reikia atsisiųsti „Huawei Health“ programėlę ir užpildyti kelis informacijos laukelius.

Huawei Watch laikrodžiai valdomi naudojant itin jautrų liečiamąjį ekraną, šoninį mygtuką ir sukamąją karūnėlę, užtikrinančią ypatingą prieigos patogumą. Pritaikius „eSIM“ technologiją, Huawei Watch 4Pro serijos laikrodžiai veikia kaip atskiri įrenginiai ryšiui palaikyti. Net ir neprisijungus prie savo telefono galima skambinti, leisti muziką ir siųstis programėles. WATCH 4 serija eSIM leidžia naudoti dar aukštesniu lygiu, palaikant atskirą išmaniojo laikrodžio numerį.

Sveikatos stebėsenos funkcijos ir ataskaita

Lengvai randami dienos ir savaitės duomenys apie žingsnių skaičių, aktyvumo laikotarpius, sudegintas kalorijas, miego kokybę ir streso lygį padeda stebėti kūną ir jo pokyčius. 

Huawei Watch 4“ serijoje pristatyta visiškai nauja sveikatos tikrinimo funkcija. Vos vienas paspaudimas ir bus pateikta stebėjimo ataskaita, kurioje yra 4–7 sveikatos rodikliai.

Visas procesas trunka apie 60 sekundžių, įskaitant 30 sekundžių EKG mygtuko paspaudimą ir laikymą ir 15 sekundžių buvimą nejudant.

Vos per 60 sekundžių gauname trumpą ataskaitą apie savo sveikatą.

Nepakeičiamas pagalbininkas aktyviose veiklose

„Mėgstu aktyviai leisti laisvalaikį – vaikštau, bėgioju, važinėju dviračiu, tad toks laikrodis yra puikus kompanionas, padedantis stebėti progresą ir siekti rezultatų“, – pasakojo V. Milius. Laikrodis siūlo daugiau kaip 100 treniruočių režimų: 19 skirtų profesionalams (treniruotėms patalpose ir lauke) ir 85 individualius režimus. Telefone įsijungus „Huawei Health“ programėlę, galima aiškiai matyti visus sveikatos duomenis ir mėgautis pažangiausia maršrutų sekimo funkcija. Navigacijai galima naudoti HUAWEI WATCH 4 serijos laikrodyje esančią „Petal Maps“ programėlę. Bėgant ar važiuojant dviračiu, galima naudoti laikrodį savarankiškai navigacijai, arba telefono navigacijos programėlę ir stebėti navigaciją laikrodyje.