Apsauginė kėbulo plėvelė – tinkamas sprendimas automobilio išsaugojimui

Turbūt visi vairuotojai puikiai žino jausmą, kai pirmomis savaitėmis įsigijus automobilį norisi jį saugoti nuo kiekvieno galimo pažeidimo, tačiau atsiradus vienam ar kitam įbrėžimui, ilgainiui buvęs automobilio blizgesys dingsta tiek akyse, tiek mintyse. Geroji žinia yra tai, kad rinkoje jau ne vienerius metus yra sprendimų, leidžiančių be papildomo vargo išsaugoti automobilio kėbulo būklę taip, kad net ir po dešimties metų jis atrodytų ir blizgėtų lyg naujas.

Vis didesnį populiarumą įgauna naujų arba naudotų, tačiau vis dar puikią kėbulo būklę išlaikiusių, automobilių klijavimas apsaugine plėvele, kitaip žinoma kaip PPF (angl.: paint protection film). Ši skaidri plėvelė užklijuojama ant automobilio apsaugo dažus nuo išorinių pažeidimų, o dėl naudojamos technologijos, ant pačios plėvelės atsiradę nelygumai esant temperatūros skirtumams išnyksta.

Profesionalią automobilių klijavimo plėvele paslaugą teikiančios įmonės „Autoprotect PPF“ vadovas Aivaras Markevičius-Vilkišius sako, kad PPF pagalba automobilis liks kaip naujas net ir po ilgo eksploatavimo: „Tokiu būdu automobilis tarsi užkonservuojamas dešimčiai ir daugiau metų. Automobilis tampa atsparus išorės veiksmams, atrodo lyg naujas, galiausiai, nusprendus jį parduoti būna išsaugojęs savo pirminę estetinę išvaizdą, o tuo pačiu ir vertę.“

Mitai apie kėbulo dengimą plėvele

Tiesa, srities žinovas sako, jog vis dar išgirsta mitų, kurie stabdo žmones saugoti savo automobilius. Vienas jų, pasak A. Markevičiaus-Vilkišiaus, yra tai, jog ši paslauga brangi, tačiau tiesa yra ta, kad automobilio vertė, kurią išsaugo PPF plėvelė, ilgainiui atperka vienkartinę investiciją.

„Automobilį kruopščiai prižiūrintys (poliruojantys ir dengiantys keramika) per eilę metų šioms paslaugoms išleidžia daugiau, o važinėja automobiliu, kurio kėbulas vis tiek pažeistas“, – sako A. Markevičius-Vilkišius.

Specialistas priduria, kad kėbulo dengimas PPF tampa aktualesnis dėl vis plonesnio dažų ir lako sluoksnio ant naujų automobilių, kuris po kelių poliravimų sumažėja dar labiau. PPF, tuo tarpu, ne tik išsprendžia apsaugos klausimą, bet ir suteikia nuolat poliruoto automobilio efektą.

Kitas mitas yra tai, jog plėvelę po kurio laiko reikės keisti. Tiesa, plėvelė yra ilgalaikė, o jos gamintojai suteikia ilgalaikę garantiją. Taip pat svarbu, kad ši būtų tinkamai užklijuota. „Autoprotect PPF“ dirbantys profesionalai garantuoja, kad darbas bus atliktas itin kokybiškai. Šį procesą patikėti profesionalams svarbu dėl to, kad tik tuomet joje nebus burbuliukų, raukšlių ir kitų netobulumų. Kėbulą padengus apsaugine PPF plėvele sukuriamas nematomas apsaugos sluoksnis, kurio plika akimi praktiškai neįmanoma aptikti – tai, kad plėvelė matysis, taip pat yra mitas, kuris dingsta šį darbą patikėjus profesionalams.

PPF gali būti bet kada nuimta nepažeidžiant dažų ir nepaliekant jokių pėdsakų. Tiesa, šį darbą taip pat reiktų patikėti profesionalams, turintiems patirties kaip tai atlikti saugiai.

„Per eilę metų pastebėjau, kad jeigu pirmą kartą žmogui dar reikia pardavinėti šią naudą ir įtikinti, kad verta, o pirmas pasirinkimas dažniausiai būna tik rizikos zonų dengimas PPF, tai po keletos metų, atvykę jau su kitu automobiliu, jie klausimų nebeturi ir nori dengtis visą automobilį“, – pasakoja „Autoprotect PPF“ vadovas Aivaras Markevičius-Vilkišius.

Ekspertas sako, kad šia paslauga vis dažniau naudojasi komercinio transporto valdytojai ar automobilių pardavėjai. Taip siekiama padidinti automobilių ilgaamžiškumą, atsparumą kasdieniam naudojimui bei išlaikyti kuo didesnę jų vertę atpirkimo po lizingo laikotarpio metu. Pasak A. Markevičiaus-Vilkišiaus, kad ir kokį automobilį žmogus vairuotų, jei nori jį išlaikyti tokį, koks išriedėjo iš gamyklos, dengimas PPF plėvele yra vienintelis efektyvus sprendimas kurį tikrai verta rinktis.