Kaip greitai EV ar plug-in tipo automobilį įkrauna EV stotelės namuose?

Jeigu planuojate įsigyti elektromobilį arba plug-in hibridą, ko gero norisi žinoti viską apie jo įkrovimą namuose. Kadangi šie automobilių tipai vis populiarėja, svarbi darosi ne tik pačios elektromobilio įkrovimo stotelės kaina, bet ir pačio įkrovimo proceso specifika. Jei EV ar hibridą krausite namuose, štai ką reikėtų žinoti apie krovimo spartumą 11-22 kW galios stotelėse. Būtent jos yra dažniausias pasirinkimas prie nuosavų namų ar daugiabučiuose, požeminiuose garažuose.

Įkrovimo sparta su 11 kW įkrovimo stotele

Būtent 11 kW galios elektromobilių įkrovimo stotelės priskiriamos vidutinio greičio įkrovimo kategorijai. Jos gali užtikrinti maždaug ~65 km nuotoliui įveikti reikalingos energijos įkrovimą per valandą, jeigu realizuojama maksimali galia. Šis rodiklis yra daug geresnis, palyginti su 7 kW įkrovikliu, bet lėtesnis nei 22 kW EV įkroviklio.

Tarkime, jūsų EV turi 93 kWh bateriją, tad ją pilnai įkrauti su 11 kW stotele reikės kiek daugiau nei 8 valandų.

Svarbu pažymėti, kad 11 kW įkroviklis yra vidutinio lygio. Tad, nors jis siūlo didesnį greitį nei standartinės namų stotelės, tai nėra pats galingiausias variantas.

Įkrovimo sparta su 22 kW įkrovimo stotele

Modernūs 22 kW įkrovikliai yra maždaug tris kartus greitesni už standartinius sieninius elektromobilių įkroviklius, kurių galia paprastai siekia 7 kW. Kraunant su tokia stotele, per valandą galima į bateriją perduoti energijos, reikalingos nuvažiuoti ~140 km. Todėl jie yra puikus pasirinkimas norintiems greitai įkrauti savo EV namuose. Tokia stotelė yra brangesnė ir galbūt net per brangi, jei turite plug-in hibridą, o ne tikrą elektromobilį.

Tarkime, jog jūsų EV turi 93 kWh bateriją. Norint ją pilnai įkrauti su 22 kW stotele reikės kiek daugiau nei 4 valandų.

Ne visi elektromobiliai gali visiškai išnaudoti 22 kW įkroviklio greitį. Norint užtikrinti suderinamumą, būtina patikrinti savo transporto priemonės technines galimybes.