Planšetiniai kompiuteriai su GPS navigatoriumi – pagalbininkai vairuotojams

Dauguma šiuolaikinių automobilių iš gamyklos išrieda turėdami daugybę įvairių priedų, kurios vienaip ar kitaip palengvina vairuotojų darbą, Turbūt jau nebeįsivaizduojame automobilio, kuriame nebūtų ekrano. Nors vieno ekrano. O dar visai nesenai, tokių modelių buvo dauguma, arba jeigu ir buvo ekranai, tai lyginant su šiuolaikiniais, belieka tik šypsotis. 

Lietuvos automobilių parkas yra vienas senesnių Europoje ir labai tikėtina, kad didesnėje dalyje modelių. važiuojančių mūsų šalies keliais, šiuolaikinių išmanių prietaisų nėra. Prietaisų nėra, bet išeitis visuomet yra. 

Kompanija NAVITEL jau eilę metų teikia technologijos sprendimus savo klientams visame pasaulyje. Jos gaminių sąraše ne tik navigacijos įrenginiai, bet ir mobilūs planšetiniai įrenginiai su įdiegta navigacija. Taip pat – pasiūlymai įmonėms, valdančioms transporto parkus.

Mes išbandėme vieną iš jų siūlomų prietaisų – planšetinio navigatoriaus modelį „T787 4G” 


NAVITEL T787 4G planšetinis kompiuteris

NAVITEL T787 4G yra modernus planšetinis kompiuteris, pagrįstas Android™ 12 operacine sistema. Prietaiso galia pasiekiama MTK8765 procesoriaus, kurio taktinis dažnis yra 1,3 GHz, dėka. Planšetė taip pat aprūpinta 3 GB RAM ir 32 GB vidinės atminties, turi priekinę ir galinę kameras (atitinkamai 2MP ir 5MP), microSIM lizdą ir microSD kortelės lizdą, kurio talpa iki 132 GB. Šie skaičiai daugeliui nieko nesako, geriausia įsitikinti kaip prietaisas veikia važiuojant, ar patogu juo naudotis.

Platus ekranas

7 colių ekrano dėka vairuotojas gali padėti įrenginį patogiu atstumu nuo vairo, o vaizdo kontrastas nesumažės. 1024 × 600 ekrano skiriamoji geba suteikia aiškų ir ryškų vaizdą. IPS technologija suteikia platų žiūrėjimo kampą naršant ir žiūrint vaizdo failus. Įrenginys gali atkurti populiariausių formatų vaizdo ir garso failus, o tai reiškia, kad jis pravers ne tik kelyje.

Internetinės paslaugos

Prisijungimas prie 3G/4G interneto naudojant 4G SIM kortelę, įdiegtą T787 planšetėje arba per Wi-Fi, suteikia vartotojams prieigą prie visų NAVITEL internetinių paslaugų: Navitel.Traffic, Navitel.Events, Navitel.Cloud, taip pat viešbučio rezervacijos sistemos Booking.com.

Tiksli navigacija

Naudodamas NAVITEL T787 4G vairuotojas gauna visą informaciją, reikalingą saugiai ir greitai važiuoti – tris alternatyvius maršrutus, nurodymus balsu, pagalbą pakeisti eismo juostą ir greičio matavimo kamerų pranešimus pakeliui. Navitel Navigator informuoja vartotoją apie greičio apribojimus kiekvienoje kelio atkarpoje ir apie greičio viršijimą.

Žemėlapiai neprisijungus

Įrenginyje yra licencija 47 žemėlapiams, kai kurios iš jų jau yra įdėtos į įrenginį. Atnaujinti reikalingų žemėlapių sąrašą arpašalinti nenaudojamus ir įdiegti reikiamus galima naudojantis programa NAVITEL Update Center.

Patogus, daugiafunkcinis prietaisas , suteikiantis pasitikėjimo ir mėgėjams ir profesionalams.