Trys ekipažai iš Lietuvos dalyvaus didžiausiame Čekijoje klasikinių automobilių ralyje

Balandžio 12-14 dienomis Čekijoje vyks jau 13-asis klasikinių automobilių ralis – „Rallye Prague Revival“. Sudėtingą trasą įveikti bandys ir trys skirtingą patirtį turintys ekipažai iš Lietuvos. 

Lietuviškas prieskonis

Šiais metais prie starto linijos stos per 160 ekipažų, tai yra neabejotinai masiškiausias tokio tipo renginys Čekijoje, pritraukiantis ne tik vietinius dalyvius. Dalyviams per 3 dienas teks įveikti daugiau kaip 600 km, kuriuose numatyta 11 greičio ruožų uždarose trasose ir kalnuose.


Ralyje startuos ir trys ekipažai iš Lietuvos. Pirmą kartą dalyvaujantis Andriaus Veličkos ir Lino Žvinakevičiaus ekipažas pasirinko Audi Coupe Quattro. Žinomi automobilių sporto veidai Arūnas Lekavičius ir Kastytis Švedas pilotuos puikiai paruoštą Lada 2107, o jau penktą kartą šiame ralyje dalyvaujantis Almantas Jacevičius vairuos BMW 323 automobilį.

Svarbu ne tik greitis

Šis ralis išsiskiria tuo, kad galutiniai rezultatai priklausys ne vien nuo greičio trasose, bet ir nuo sugebėjimo sekti kelio knygą bei punktualaus atvykimo į laiko kontrolės punktus. Organizatoriai naudos GPS siųstuvus visų ekipažų stebėjimui, eliminuodami galimybę viršyti greitį ar ieškoti atkarpų sutrumpinimų. 

„Iš patirtį šiame ralyje turinčių ekipažų gavome vertingų patarimų į kur reiktų koncentruotis, todėl didelį dėmesį skyrėme būtent važiavimo tikslumui. Automobilyje sumontavome papildomą įrangą savo tempo sekimui, todėl visada žinosime savo laiką ir galėsime jį koreguoti“, – sakė Linas Žvinakevičius.

Konkurencija ir skirtingi tikslai

Pirmą kartą startuojantys Andrius ir Linas didelių tikslų sau nekelia: „Pagrindinis tikslas – pasiekti finišą ir gerai praleisti laiką, demonstruojant stabilų važiavimą ir išvengiant baudų. Esame įsitikinę, kad tai padės nebūti paskutiniems sąraše“, – teigė Andrius Velička. 

Kiti dalyviai patirties turi daugiau, todėl šiais metais sieks ir nugalėtojų pakylos.

„Su Arūnu jau ne pirmą kartą dalyvaujame šiame ralyje, todėl žinome ko tikėtis, tikslas važiuoti pakovoti dėl prizinių vietų. Žinoma tokiame būryje dalyvių tai padaryti nebus lengva, bet dėsime visas pastangas“, – sakė Kastytis Švedas. 

Didžiausią patirtį turintis Almantas Jacevičius taip pat neslėpė kovingos nuotaikos: „Nors startuosime su nauju ir nebandytu automobiliu, tai netrukdys mums siekti kuo aukštesnių rezultatų“.