Kosmoso amžiaus estetika. „Huawei pristato išskirtinę „Huawei Watch 4 Pro“ laikrodžio „Space Edition“ versiją.

Pirmąjį išmanųjį laikrodį „Huawei“ išleido dar 2015 metais, o su kiekvienu nauju modeliu kompanija tobulėja ir bando nustebinti įvairiomis funkcijomis. Išmanieji laikrodžiai funkcionalumo kartelę iškėlė aukštai – dabar juose ne tik galime žinoti, kiek valandų, bet ir gauti išsamią informaciją apie savo sveikatą, sekti sporto rezultatus, akimirksniu sužinoti svarbias naujienas bei skaityti pranešimus ar naudoti vietoje mobiliojo telefono. „Auto Bild Lietuva” redaktorius Vitoldas Milius išbandė „Huawei Watch 4 Pro” „Space Edition“ laikrodį, kuris savyje talpina daugybę funkcijų ir yra išskirtinai stilingas.

Automobilistų pasaulyje išskirtinės versijos reiškia labai daug. Retesni modeliai, kurių yra pagaminama mažiau, ne tik traukia akį, bet ir turi daug didesnę išliekamąją vertę. Su laikrodžiais irgi viskas vyksta panašiai. „Huawei Watch 4 Pro“ modelis dabar turi ir specialią „Space Edition“ seriją. Kuo jis išskirtinis? Tamsiai pilkas matinis korpusas, pagamintas iš aerokosminės klasės titano, sferinio safyro stiklo ciferblatas, kuris ne plokščias, kaip įprasta daugeliui išmaniųjų, bet išgaubtas. „Space Edition“ modelyje ciferblatas apjuostas raudonu-juodu nanokristaliniu rėmeliu. Dvispalvis keraminis rėmelis iš tiesų yra kertinis dizaino elementas. Tamsiai raudona spalva išgauta keraminę medžiagą kaitinant 1500 laipsnių temperatūroje, o pats procesas, susidedantis iš daugiau nei 24 keturių etapų, trunka visą savaitę.


„Space Edition“ atrodo ir prabangus, ir novatoriškas vienu metu. „Watch 4 Pro“ versija buvo siūloma su metaline arba odine apyranke, tačiau „Space Edition“ apsiriboja tik titanu. „Space Edition“ versijai sukurtas ir specialus ciferblato veidas. Jį palietus ekraną perskrodžia tarsi iš raketos variklio besiveržianti liepsna, kurios spalva priklauso nuo laikrodžio baterijos energijos likučio. Žinoma, iš begalinės lyg kosmosas galerijos galite atsiųsti įvairiausių nemokamų ar kelis eurus kainuojančių ciferblato užsklandų.

Laikrodis su aeronautikos klasės titano korpusu ir sferiniu safyro stiklu atrodo gražiai. Informaciją galima aiškiai stebėti dideliame žemos temperatūros polikristalinio oksido (LTPO) ekrane. Šio tipo ekrane AOD ekrano kadrų dažnis yra tik 1 Hz, todėl energijos sąnaudos yra mažos ir akumuliatoriaus veikimo laikas ilgas. Ekrane programėlės išdėliotos aiškia ir paieškai patogia sistema, tad kiekvienos jų naudojimas yra sklandus, intuityvus ir komfortiškas. Taip pat yra iš anksto įdiegti stilingi ciferblato dizaino modeliai, kuriuos galima rinktis iš daugiau kaip 1000 skirtingų variantų.

„Huawei Watch 4 Pro“ serijos laikrodžiai turi technologiją, kuri užtikrina ne tik galingesnį 

įrenginio veikimą, bet ir geriau subalansuotą duomenų apdorojimą. Pažangusis energiją taupantis algoritmas užtikrina geresnį baterijos veikimą, tad savo sveikatą ir treniruočių duomenis galima stebėti visą dieną. Galima pasidžiaugti, kad baterija laiko ilgai, o ją įkrauti užtrunka vos 15 minučių. Ilgas baterijos veikimo laikas visada buvo HUAWEI WATCH stiprybė ir šį kartą HUAWEI WATCH 4 serija pasiekė puikų rezultatą – su viena įkrova iki 21dienos, itin ilgo baterijos veikimo režimu. 

Laikrodis valdomas sukama karūnėle ir mygtuku, kaip ir daugelis kitų „Huawei“ modelių, yra prifarširuotas įvairiausių funkcijų. Siūlo treniruočių režimus įvairiausioms sporto šakoms ar net dirbtinio intelekto pagalba sudaryti bėgimo treniruočių planą.
Gana ilgas ir sveikatos priežiūros funkcijų sąrašas – galima išmatuoti deguonies kiekį kraujyje, pulsą, elektrokardiogramą, kiek užsikišusios kraujagyslės.


„Space Edition“ įdiegta „Harmony OS“ operacinė sistema, tačiau jis gali būti poruojama ir su iOS, ir su „Android“ įrenginiais. Laikrodis turi eSIM, garsiakalbį ir mikrofoną, gali būti susietas su ausinėmis, tad skambinti ir priimti skambučius galima ir nutolus nuo telefono. 

„Huawei Watch 4 Pro Space Edition“ kaina tai yra vienas stilingiausių ir prabangiausių išmaniųjų už gana žemišką kainą. Privalumai Išskirtinis dizainas. Kokybiškos, aukščiausios klasės medžiagos. Didelis sporto ir sveikatos funkcijų arsenalas.